Verdens bedste opskrift på kold kartoffelsalat, der er lavet med ærter og den rigtige dressing. Kartoffelsalaten er nem at lave og smage fantastisk godt.
En kold kartoffelsalat kan spises året rundt som tilbehør til stegt kød, men helt fremragende er i sommerhalvåret til grillet kød.
Brug gerne de nye danske kartofler - de er fantastiske i denne nemme salat med kartofler og ærter.
Opskriften er til fire personer, og er beregnet som tilbehør.
Ingredienser til kold kartoffelsalat
800 gram små kartofler
200 gram ærter
0,5 deciliter olivenolie
2 teskefulde sennep
1 fed hvidløg
Citronsaft
Salt og friskkværnet peber
1 bundt persille
Fremgangsmåde
- De små kartofler vaskes og skrubbes, men skal ikke skrælles. Anvend som sagt gerne nye, danske kartofler.
- Kom dem i en gryde med letsaltet vand, og kog dem møre under låg. Ikke udkogte, men lige tilpas møre, og de må gene have et lille bid - uden at være rå. Overøs med koldt vand straks efter kogning og lad dem så køle helt af.
- Ærterne blancheres hurtigt i 15 sekunder, hvorefter de ligeledes overøses med koldt vand og køles af.
- Kom olivenolien i en lille skål, og rør sennep ud i olien.
- Pil hvidløgsfed og pres det i olien. Er det meget små hvidløgsfed kan du med fordel bruge to.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Kom kartofler og ærter i en stor skål, og vend dem rundt med dressingen.
- Hak persillen fint og vend den i.
Kold kartoffelsalat
Kold kartoffelsalat med ærter kan serveres straks, eller laves nogle timer i forvejen og trække smag i køleskabet.
Kartoffelsalaten er selvfølgelig fantastisk med nye, danske kartofler og nye ærter, men den kan sagtens laves af andre kartofler og ærter fra frost.
Du kan i øvrigt også tilføre kapers til kartoffelsalaten.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments