Sådan laver du en klassisk kartoffelsalat med creme fraiche. Som mormors skønne salat med kolde kartofler, radiser, ærter og krydderurter. Nem opskrift.
Kartoffelsalat med creme fraiche og krydderurter er klassisk tilbehør til mad fra grillen, og den lækre salat med kartofler er heldigvis nem at lave.
Her er opskriften fra Newyorker By Heart, og den fås nok ikke bedre.
Opskriften passer som tilbehør til fire personer. Er I meget sultne, kan der tilsættes lidt flere kartofler.
I det hele taget er det en opskrift, hvor du smager dig frem til den perfekte kartoffelsalat.
Opskrift på kartoffelsalat med creme fraiche
Ingredienser
- 650 gram kartofler
- 1 rød snackpeber
- 2 bundter radiser
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 100 gram ærter
- 300 gram creme fraiche
- 1 spiseskefuld mayonnaise
- 1 nip salt
- peber
- Lidt sukker
- Dijon sennep
- sød fransk sennep
- 1 bundt purløg
- 1 bundt dild
Sådan gør du
- Kartoffelsalaten er allerbedst med nye, danske kartofler, men kan selvfølgelig også laves med andre kartofler uden for sæsonen.
- Kog kartoflerne i god tid, og lad dem køle helt af.
- Snackpeber skæres i tynde skiver, løg snittes i små tern, hvidløg hakkes fint og radiserne skæres i tynde skiver.
- Bruger du frosne ærter, skal de have et hurtigt opkog og derefter i koldt vand. Hæld vandet fra.
- Bland så creme fraiche, mayonnaise, salt, friskkværnet peber, et nip sukker og de 2 slags sennep sammen. Husk, at i sådan en klassisk kartoffelsalat med creme fraiche bruger du den mængde af de enkelte ingredienser, som du selv synes. Du kan altså eks. sagtens bruge lidt mindre eller mere creme fraiche og mayonnaise. Smag den godt til.
- Tilsæt så al fyldet skåret i små, passende stykker, og vend kartoffelsalaten rundt. Så er den klar til servering.
Næringsindhold
Kartoffelsalat med creme fraiche er blandt andet fremragende til denne opskrift på sticky chicken - og mange andre grillretter.
Comments
No Comments