Se den bedste kartoffelsalat opskrift, hvor kartofler blandes med hjertesalat, tomat, ærter, peberfrugt og forårsløg. Og en god dressing.
En kartoffelsalat opskrift til jer, som er blevet lidt trætte af den traditionelle opskrift, og som gerne vil udnytte de dejlige kartofler uden at spise mayonnaise.
Her er der masser af vitaminer og smag i, men samtidig er salaten nem at bikse sammen.
Nye kartofler har mere bid end vinterkartofler, men du kan lave salaten på alle årstider.
Dressingen er en del af det samlede hele, så her anbefaler jeg, at du laver den efter opskriften.
Kartoffelsalat opskrift med hjertesalat
Ingredienser
- 500 gram aspargeskartofler andre kan også anvendes
- 1 hjertesalat
- 1 rød peberfrugt
- 4 forårsløg
- 10 San Marzano tomater eller andre små
- 200 gram ærter
Dressing
- 2 spsk citronsaft
- 5 spsk olivenolie
- 1 teskefuld sennep
- 1 teskefuld sukker
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog aspargeskartoflerne møre i letsaltet vand. Det tager cirka 12 minutter, men stik i dem med en gaffel om de har fået nok. Køl dem lidt ned, skær dem i mundrette stykker og kom i salatskål.
- Mens du koger kartoflerne, kan du lave resten af kartoffelsalaten.
- Skyl hjertesalat, slyng den tør for vand og skær den i tynde strimler. Undgå gerne stokken, da den kan være mere bitter.
- Rød peberfrugt skæres i mindre tern, og forårsløg i tynde skiver.
- Tomaterne deler du i kvarte, mens du liger giver ærterne et kort opkog i letsaltet vand.
- Kom det hele i salatskålen.
- Bland ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den over kartoffelsalaten.
- Vend forsigtigt rundt og servér til blandt andet en grillet kalveculotte.
Her får du opskrifter på kød, som du kan servere sammen med kartoffelsalaten.