Her er opskriften på en vidunderlig kartoffelsalat med grønne bønner, der får selskab af radiser, rødløg og en skøn dressing.
Kartoffelsalat med grønne bønner er en dejlig sommersalat, som du dog kan lave og nyde året rundt.
Udover kartofler og bønner, skal du også bruge radiser og lidt rødløg, og den færdige kartoffelsalat er perfekt som tilbehør til mad fra grillen.
Opskriften er beregnet til ca. 4 personer.
Opskrift på kartoffelsalat med grønne bønner
Ingredienser
- 600 gram kartofler
- 200 gram grønne bønner
- 1 bundt radiser
- 1 rødløg
Dressing
- 3 spiseskefulde rapsolie
- 2 spiseskefulde æbleeddike
- 1 teskefuld rørsukker eller alm. sukker
- 1 teskefuld sennep
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at vaske kartoflerne, og skær dem i mindre og mere mundrette stykker. Kom dem op i en gryde med koldt vand, men kun så meget at kartoflerne netop er dækket af vand. Kom også lidt salt ved.
- Kog nu kartoflerne til de er næsten møre, men de må altså ikke koge så længe, at de bliver smattede. Se mere om kogetid på kartofler her.
- Straks når de færdigkogte kommer du masser af koldt vand i gryden, så du får standset kogningen øjeblikkeligt. Lad det stå et minut, og hæld så vandet fra, og lad kartoflerne køle lidt ned.
- Hæld lidt vand i gryden igen, og tilsæt en smule salt. Når vandet spilkoger, kommer du de grønne bønner i gryden, og lader dem koge et par minutter. Ikke længere. Så slukker du for kogepladen, tilsætter rigeligt koldt vand, og lader bønnerne trække et minut, inden du hælder vandet fra de grønne bønner.
- Hak rødløget fint, og skær radiserne i tynde strimler.
- Rør dressingen sammen, så den bliver fin og blank.
- Saml nu din kartoffelsalat med grønne bønner, radiser og rødløg, og hæld dressingen ud over salaten. Vend det forsigtigt rundt, og lad det gerne gerne trække 20-30 minutter inden servering.
Næringsindhold
Tips
Kartoffelsalat med grønne bønner serveres straks.
Kartoffelsalaten er god som tilbehør til blandt andet disse retter fra grillen: