Her er en virkelig lækker og nem opskrift på kyllingelår med hvidløg og kartofler, hvor det hele anrettes på et fad. Brug gerne både overlår og underlår i denne opskrift.
Kyllingelår med hvidløg er en nem og lækker opskrift på hverdage, og kyllingestykkerne smøres med masser af hvidløg.
Det smarte ved opskriften er, at du laver hele retten i et fad i ovnen, hvorefter den er klar til servering.
Op billedet har jeg anrettet kyllingelår og tilbehør i et fad efter at retten var færdigstegt i ovnen i et andet fad, men du kan jo også sætte fadet fra ovnen direkte på bordet.
Jeg har anvendt lidt forskellige stykker af over- og underlår, og du kan jo selv sammensætte som du vil. Opskriften er til fire personer.
Opskrift på kyllingelår med hvidløg
Kyllingelår med hvidløg
Ingredienser
- 8 stykker kyllingelår - gerne også med overlår
- 6 fed hvidløg
- 800 gram kartofler - små
- 2 bundter forårsløg
- olivenolie
- 2 teskefulde rosmarin - eller timian, tørret
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at vaske de små kartofler og del dem i halve. Kommes i en skål, hvor de vendes med olivenolie, salt og rosmarin eller timian. Fordeles i et stort ildfast fad.
- Forårsløg skæres i mundrette stykker og kommes ved.
- Skyl kyllingelårene i koldt vand og dup dem tørre. Rids dem i skind og overfladen med en skarp kniv.
- Kom lidt olivenolie i en lille skål, og pres hvidløgsfed ned i olien, hvor det moses godt sammen.
- Massér hvidløgsmarinaden godt ind i kødet, og læg stykkerne ovenpå kartoflerne i fadet.
- Krydr kyllingelårene med salt og rosmarin eller timian.
- Steg dine kyllingelår med hvidløg og kartofler i en forvarmet ovn ved 200 °C varmluft, hvor de skal have 40-45 minutter - afhængig af størrelse. Klik her og benyt det smarte minutur på Madens Verden.
- Efter en halv time kan du med fordel dryppe lidt mere olivenolie over kyllingestykkerne.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Kernetemperatur i kyllingelår
Husk at fjerkræ altid skal gennemsteges og have en kernetemperatur på mindst 75 grader.
Tag det ildfaste fad ud af ovnen. Anret retten på et andet fad som på billedet, hvor du lægger kartofler og forårsløg nederst sammen med grofthakket persille.
Fordel derefter kyllingelårene, og drys med lidt mere persille.
Tilbehør
Nydes som den er, eller serveres med en lækker spidskålssalat eller broccolisalat til.
Se også mine opskrifter på:
Merete Elise Jespersen
hvorfor kan man ikke printe opskriften Kyllingelår med hvidløg???
Berit
Hvornår og hvordan skal man bruge persillen?
Ebbe Rothmann
Kyllingelår med hvidløg og kartofler kan ikke printes ud 🙁
Holger Rørby Madsen
Hej Ebbe
Så skulle den være opdateret til det nye system - inkl. printknap 🙂
Alt det bedste
Holger