Rabarbertærte: Her er opskriften på en meget nem tærte med friske rabarber, kanel og marcipan.
En virkelig dejlig kage, der er let at gå til.
Rabarbertærte - du skal bruge:
200 gram hvedemel
125 gram saltet smør
1 æg
175 gram økologisk rørsukker (eller almindeligt hvidt sukker)
3-5 stængler friske rabarber
100 gram rå marcipan (må gerne være kold, så er den nemmere at rive)
2 teskefulde vaniljesukker
1 teskefuld stødt kanel
2 teskefulde kartoffelmel
1 knivspids salt
Anden opskrift: Roulade med hindbær - opskrift med billeder
Sådan bager du rabarbertærte:
Vi starter med tærtedejen til vores rabarbertærte, som du laver ved at komme cirka 175 gram mel op i en skål.
Skær smørret i mindre tern, og smuldr det i melet. Kom så 50 gram rørsukker og ægget i, og saml hurtigt dejen (brug gerne bare hænderne). Læg dejen på en tallerken og stil den i køleskabet i en times tid.
I mens skyller du rabarber-stænglerne godt, og skærer dem i cirka en halv centimeter tykke skiver. Kom dem i en skål, og kom 125 gram rørsukker, vaniljesukker, kanel, salt og kartoffelmel ved, og vend rabarberstykker og sukkerblandingen godt rundt.
Smør en tærteform din rabarbertærte (gerne 24 centimeter i diameter), rul dejen ud så den passer med formen (her bruger du de sidste 25 gram mel, cirka), og læg dejen ned i den.
Tryk kanterne fint på plads, og fjern eventuelt overskydende dej.
Kom rabarberstykkerne ned i tærten, og bag den 15 minutter ved 200 grader midt i ovnen.
Info: Hvor mange kalorier er der i marcipan?
Tag tærten ud, og riv marcipan hen over tærten, hvor efter den skal bage videre ved 200 grader i 20 minutter.
Lad rabarbertærten køle af, og server med flødeskum eller creme fraiche.
Kom med din kommentar her