Kylling med karry, der grilles på grillspyd ved direkte varme. Her er også min opskrift på en god karrydressing, der giver den rigtige karrysmag.
Til kylling med karry til to personer skal du bruge (skal du bruge mere, ganges opskriften op:
2 stykker økologisk kyllingebryst på ialt cirka 300 gram
Til karrymarinade bruger du
1 deciliter rapsolie
3 teskefulde karry
1 teskefuld løgpulver
En halv teskefuld spidskommen
1 teskefuld rørsukker
1 teskefuld salt
Sådan laver du de bedste grillspyd med kylling med karry:
Start med at lave den lækre karrymarinade. Kom rapsolie, karry, løgpulver, spidskommen, rørsukker og salt op i en skål, og rør det godt sammen.
Rens kyllingebryst for fedt, brusk og andre urenheder. Del kyllingebrystet i tre strimler på langs, og del del dem igen på midten. Så du får ialt seks strimler af et kyllingebryst.
Læg kyllingestrimlerne op i marinaden, og vend det godt rundt, så du får fordelt smagen på alle stykker kylling.
Stil nu skålen i køleskabet, og her må den gerne stå i mindst en time - gerne tre.
Imens lægger du fire bambusspyd i blød i koldt vand, så de ikke futter af når du lægger dem på grillen.
Når kyllingen er færdigmarineret, trækker du den på grillspydene. Der skal tre strimler på hvert spyd.
Kylling med karry på grillspyd grilles ved direkte varme - uanset om det er kuglegrill eller gasgrill. Men det er vigtigt det sker ved ikke for høj varme. Spydene på billedet har jeg grillet på med Weber Q3200 gasgrill, og her stod brænderne på laveste blus.
Grill nu kyllingespydene cirka 3-4 minutter på hver side, så de får en dejlig stegeskorpe. Men grill dem heller ikke for meget, for så bliver kødet tørt og trist.
Kylling skal selvfølgelig altid være gennemstegt!