Her er opskriften på kromandens kotelet i ovn med kartoffelmos og en lækker sovs. Hele retten samles på koteletten, der steges færdig i ovnen.
Kromandens kotelet i ovn er en virkelig lækker måde at lave koteletter på, og samtidig laver du en hel ret på samme tid.
For når først koteletterne er stillet i ovnen, er det bare at vente på de bliver færdige.
Kotelet i ovn er med kartoffelmos og en dejlig og fyldig sovs, og retten er rimelig nem at lave.
Kalvefond kan erstattes med bouillon, men husk at koteletterne skal være en vis størrelse, så de kan bankes ud og få en god flade.
Der skal jo være plads til både mos og fyld.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til kromandens kotelet i ovn
4 store svinekoteletter på 200 gram stykket
Olie til stegning
Salt og friskkværnet peber
Kartoffelmos
600 gram skrællede kartofler
100 gram smør
4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)
Salt og friskkværnet peber
Sovs
1 rødløg
1 halv rød peberfrugt
200 gram frisk spinat
1 deciliter kalvefond
1 deciliter fløde
Lidt Maizena udført i koldt vand
Salt og friskkværnet peber
4 cherrytomater
Fremgangsmåde
- Koteletterne bankes flade. Læg dem mellem to fryseposer på et skærebræt og bank dem flade - uden dog at smadre kødet.
- Varm en pande godt op, kom lidt olie på og ved høj varme brunes koteletterne nu godt på begge sider. Krydr med salt og peber og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Kartofler skrælles og skæres i små tern, der koges møre i usaltet vand. Det tager cirka 15 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
- Mos kartoflerne med smør æggeblommer, hvorefter der smages til med salt og peber.
- Læg kartoffelmos som en rand yderst på koteletterne. Brug en sprøjtepose eller gør det med et par skeer. Det sidste fungerer faktisk fint.
- Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.
- Rødløg snittes i skiver og sauteres på en pande med lidt olie. Uden at tage farve.
- Peberfrugt skæres i tynde strimler og kommes ved, hvorefter spinat tilsættes gradvist, så den når at falde sammen.
- Tilsæt kalvefond og lad det koge næsten ind. Kom så fløden ved og jævn med en smule Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand. Sovsen skal være ret tyk! Smag til med salt og peber.
- Fordel sovs med fyld midt på koteletterne, så det går næsten op til kanten af mosen.
- Del cherrytomater i kvarte, og læg dem øverst på koteletterne.
- Stil koteletterne ind i den forvarmede ovn, hvor de skal have cirka 20 minutter.
Kromandens kotelet i ovn er et helt måltid i sig selv, men du kan selvfølgelig sagtens servere en salat til.
Se også mine opskrifter på:
Gryderet med nakkekoteletter og blommer
Langtidsstegte herregårdskoteletter i fad
Comments
No Comments