Opskrift på lækre koteletter med kartoffelmos og champignon a la creme, hvor hvor hele retten er samlet på koteletten. Kan laves i forvejen.
Koteletter med kartoffelmos er faktisk ret smart, da hele retten samles ovenpå koteletten.
Her er både kartoffelmos og en dejlig champignonsovs, og retten er nem at tilberede i ovnen.
Se også mine opskrifter på:
Kromandens kotelet i ovn med kartoffelmos
Gammeldags koteletter i fad (opskrift med flødesovs)
Koteletter med tilbehør og velsmagende sauce
Koteletter i ovn - nem opskrift på 20 minutter
Opskrift på koteletter med kartoffelmos
Opskriften er beregnet til fire personer.
Koteletter med kartoffelmos og champignon a la creme
Ingredienser
- 4 svinekoteletter - på 200 gram stykket
Kartoffelmos
- 600 gram kartofler - skrællede, til mos
- 40 gram smør
- 4 pasteuriserede æggeblommer
Champignon a la creme
- 1 lille rødløg
- 150 gram champignon
- 1 deciliter hønsefond
- 1 deciliter fløde
- 0,5 rød peberfrugt
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at lave en luksus champignon a la creme. Hak rødløg fint, og svits det ved middel varme i en gryde.
- Rengør og hak champignon groft, og lad dem svitse med i 4-5 minutter.
- Kom hønsefond ved, og lad det koge næsten ind.
- Tilsæt så fløden, og lad det creme ind, så saucen cremer tæt om champignonerne. Sovsen må nemlig ikke være for tynd. Smag til med salt og friskkværnet peber. OBS: Det kan sagtens tage 15-20 minutter før din champignon a la creme er helt klar.
- Dup koteletterne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem flade mellem to fryseposer. Læg en kotelet på en frysepose på et skærebræt, læg en frysepose over, og bank koteletten ud med en kødhammer eller kagerulle. Du skal ikke smadre kødet, men banke koteletterne ud til cirka en centimeters tykkelse.
- Brun koteletterne i lidt smør på en meget varm pande på begge sider, og krydr med salt.
- Læg koteletterne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i usaltet vand, hvilket tager cirka 20 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
- Mos kartoflerne med smør, og rør derefter æggeblommerne ud i mosen lidt ad gangen. Æggeblommerne gør, at mosen ikke flyder ud under bagningen.
- Kom kartoffelmosen i en sprøjtepose, og lav en flot rand på koteletterne. Se billedet.
- Læg en stor spiseskefuld champignon a la creme i midten, og nogle striber rød peberfrugt ovenpå.
- Bag nu dine koteletter med kartoffelmos i 20 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Grill
Du kan også tilberede koteletterne med kartoffelmos i grillen.
Her er det ved indirekte varme i cirka 20 minutter, hvorefter de er klar til servering.
Fremgangsmåden er ellers som ovenfor.
Tilbehør
Tag dem forsigtigt ud, og servér eventuelt med en lækker salat med spidskål og ølandshvedebrød.
Del dine ideer og tanker med os andre her: