Opskrift på koteletter i ovn med en lækker paprikaflødesovs. Koteletterne brunes på panden, og steges i fad med tilbehør i 20 minutter.
Koteletter i ovn er en fremragende måde at tilberede koteletterne på, og samtidig får du en virkelig lækker sovs.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Her kan du se andre skønne opskrifter på mad i fad.
Ingredienser til koteletter i ovn
4 koteletter uden ben
200 gram økologiske champignon
1 stort løg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
2 spiseskefulde hvedemel
2,5 deciliter hønsefond
2,5 deciliter fløde
3 teskefulde paprika
1 teskefuld tørret oregano
2 spiseskefulde tomatpasta
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at banke koteletterne lidt flade. Læg dem mellem to fryseposer på et spækbræt, og bank dem med en kagerulle eller kødhammer.
- Brun dem med lidt smør ved høj varme på en pande, og læg koteletterne i et ildfast fad. Du kan med fordele dele hver kotelet i tre stykker. Så er nemmere at håndtere under serveringen.
- Champignon (jeg har anvendt de lækre og økologiske champignons fra Tvedemose) børstes rene, roden fjernes og de deles i kvarte. Små champignons halveres. Hak løget groft.
- Rød peberfrugt skæres i mindre tern, mens den grønne peberfrugt skæres i tynde strimler.
- Svits nu champignon på panden ved høj varme, hvor de skal have et minuts tid.
- Kom så løg og peberfrugter ved, og lad det svitse yderligere et par minutter.
- Drys hvedemel over, vend rundt og hæld så hønsefond på panden. Lad det jævne, og kom derefter fløden ved sammen med paprika.
- Til sidst tilsættes tomatpasta og oregano, inden du smager til med salt og friskkværnet peber.
- Hæld det hele over koteletterne i fadet.
- Stil fadet med koteletterne i ovnen ved 200 grader varmluft, og steg dem i ovnen i 20 minutter.
Tilbehør til koteletter i ovn
Tag fadet ud, og server koteletter i ovn med kartoffelmos eller løse ris.
Du kan også tilsætte cocktailpølser eller brunchpølser til retten.
Vend dem i fadet fem minutter før retten er færdig, da pølserne blot skal varmes.
Men retten går altså fint uden pølser.
Se også hvordan du laver svinekoteletter i fad med whiskysovs.
Hej Karin
Tak for det - og det var da lige smuttet i forbifarten 🙂
Paprika kommes ved sammen med fløden, og jeg har nu rettet opskriften til.
Med de bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Vedr. Koteletter med paprikaflødesovs: hvornår skal paprika i retten, skal den bruse op med fedtstof eller blot drysses i? ????????