Opskrift på koteletter i ovn med en lækker paprikaflødesovs. Koteletterne brunes på panden, og steges i fad med tilbehør i 20 minutter.
Koteletter i ovn er en fremragende måde at tilberede koteletterne på, og samtidig får du en virkelig lækker sovs.
Du kan bruge de små fadkoteletter eller de større svinekoteletter, men husk, at det skal være koteletter uden ben!
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på koteletter i ovn
Ingredienser
- 4 koteletter - uden ben
- 200 gram champignon
- 1 stort løg
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 2,5 deciliter hønsefond
- 2,5 deciliter fløde
- 3 teskefulde paprika
- 1 teskefuld oregano - tørret o
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at banke koteletterne lidt flade. Læg dem mellem to fryseposer på et spækbræt, og bank dem med en kagerulle eller kødhammer.
- Brun dem med lidt smør ved høj varme på en pande, og læg koteletterne i et ildfast fad. Du kan med fordele dele hver kotelet i tre stykker. Så er nemmere at håndtere under serveringen.
- Champignon børstes rene, roden fjernes og de deles i kvarte. Små champignons halveres. Hak løget groft.
- Rød peberfrugt skæres i mindre tern, mens den grønne peberfrugt skæres i tynde strimler.
- Svits nu champignon på panden ved høj varme, hvor de skal have et minuts tid.
- Kom så løg og peberfrugter ved, og lad det svitse yderligere et par minutter.
- Drys hvedemel over, vend rundt og hæld så hønsefond på panden. Lad det jævne, og kom derefter fløden ved sammen med paprika.
- Til sidst tilsættes tomatpasta og oregano, inden du smager til med salt og friskkværnet peber.
- Hæld det hele over koteletterne i fadet.
- Koteletter i ovn skal nu ind ved 200 grader varmluft, hvor de steges i ca. 20 minutter.
Næringsindhold
Note
Tag fadet ud, og server koteletter i ovn med kartoffelmos eller løse ris.
Du kan også tilsætte cocktailpølser eller brunchpølser til retten.
Vend dem i fadet fem minutter før retten er færdig, da pølserne blot skal varmes.
Men retten går altså fint uden pølser.
Se mere indhold:

Brian Ravnsgaard Riis
God opskrift. Jeg er generelt ikke den store fan af koteletter i fad, men denne opskrift giver en dejlig tyk, velsmagende sovs, der går rigtig godt til nogle løse ris. Vi marinerede koteletterne i lidt olie med all-round krydderi og aromat i et par timer inden, og fulgte ellers opskriften. Lækkert!
Holger Rørby Madsen
Dejligt at høre, Brian - mange tak. Godt tip med marinaden - det er hermed givet videre 🙂
Alt det bedste
Holger
Karin Hansen
Vedr. Koteletter med paprikaflødesovs: hvornår skal paprika i retten, skal den bruse op med fedtstof eller blot drysses i? ????????
Madensverden.dk
Hej Karin
Tak for det - og det var da lige smuttet i forbifarten 🙂
Paprika kommes ved sammen med fløden, og jeg har nu rettet opskriften til.
Med de bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk