Her får du en nem opskrift på karrykoteletter i fad. Retten laves med koteletter, der steges i ovn med karrysovs. Opskriften er med billeder.
Karrykoteletter er en dejlig hverdagsret, der er både nem og rimelig hurtig at lave.
Her har jeg brugt store og dejlige herregårdskoteletter med ben, og de skal have cirka 25 minutter i ovnen.
Men du kan også anvende almindelige koteletter, og så er stegetiden noget kortere. Her skal dine koteletter i fad blot have omkring 20 minutter i ovnen.
Se også opskriften på kromandens kotelet med kartoffelmos.
Opskrift på karrykoteletter i fad
Karrykoteletter i fad med ris
Ingredienser
- 4 stk svinekoteletter
- 1 stk løg
- 1 stk rød peberfrugt
- 3 stk gulerødder
- 1 dusk timian - frisk
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 2 teskefulde karry
- 4 deciliter bouillon
- 1 deciliter fløde
Sådan gør du
- Koteletterne duppes tørres og saltes. Brun dem grundigt på begge sider på en meget varm pande, og læg dem derefter i et ildfast fad.
- Løg hakkes groft, mens peberfrugt og gulerødder skæres i mindre tern. Svitses på panden i 3-4 minutter, hvor du også tilsætter hakket timian. Du kan også bruge tørret timian.
- Tilsæt hvedemel, som røres sammen med grøntsagerne, inden karry, bouillon og fløde kommes ved.
- Lad det koge op så sovsen jævnes, og tilsæt lidt mere væde i form af bouillon elle fløde hvis sovsen er blevet for tyk.
- Smag sovsen til med salt og peber, og hæld den derefter over koteletterne i fadet.
- Stil fadet med karrykoteletter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor retten skal have cirka 25 minutter. Men det afhænger af hvor store koteletterne er, og hvis de er mindre end disse herregårdskoteletter, skal de kun have omkring 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering og fotoguide
De færdige karrykoteletter serveres med kogte ris og eventuelt en ananassalat.
Se også min opskrift på gammeldags koteletter i fad.
Del dine ideer og tanker med os andre her: