Her er en fremragende opskrift på koteletter med tilbehør. Kødet serveres bla. med gulerødder, spinat og forårsløg, og er god som gæstemad.
Denne opskrift på koteletter med tilbehør er absolut en af mine favoritter, når vi taler svinekoteletter.
Koteletter har jo hos nogle et ry for at kunne være lidt tørre og triste, men sådan er det bestemt ikke med denne servering.
Dels steges koteletterne møre og lækre sammen med hvidløg og rosmarin, hvilket giver dig virkelig velsmagende kød.
Men tilbehøret er også fantastisk til, hvor det hele samles i en gryde, og til sidst anrettes nederst på flotte tallerkner, hvorefter du lægger skiveskårne koteletter ovenpå.
Voila, og så har du en flot anretning til både hverdag og mere festlige lejligheder. Derfor er retten god som gæstemad.
Opskrift på koteletter med tilbehør
Koteletter med tilbehør og velsmagende sauce
Ingredienser
Koteletter
- 4 koteletter - gode, tykke svinekoteletter uden ben
- smør - til stegning
- 4 fed hvidløg - hakkes fint
- 3 kviste rosmarin - hakket
- salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- 1 stort løg - hakkes fint
- 2 fed hvidløg - hakkes fint
- 1 spiseskefuld smør - til stegning
- 1 spiseskefuld hvidvinseddike
- 1 deciliter hvidvin
- 3 deciliter vand
- 3 spiseskefulde kalvefond - koncentreret fra flaske
- 2 deciliter madlavningsfløde
- 300 gram gulerødder - i mundrette stykker
- 2 bundt forårsløg - i 4 centimeter lange stykker
- 100 gram babyspinat - frisk, ikke fra frost
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at tage dine koteletter ud af køleskabet og salt dem grundigt. Som du gør med en gourmetsaltning. Lad koteletterne stå på køkkenbordet mens du gør resten klar.
- Klargør alle grøntsager som anvist.
- Find en gryde frem og lav sauce og tilbehør i den. Smelt smør ved en middel varme, og tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere et minuts tid.
- Kom så hvidvinseddike ved, og lad det koge næsten væk. Derefter tilsættes hvidvin, som også koges ind, svarende til ca. halv mængde.
- Tilsæt så vand og tre spiseskefulde koncentreret kalvefond (du køber kalvefond på flaske i dit supermarked). Lad det koge ca. 10 minutter.
- Derefter tilsættes madlavningsfløde, og saucen koges yderligere ca. 5 minutter.
- Med en stavblender blender du nu din sovs direkte i gryden.
- Kom så gulerødder i, og lad dem simre i saucen i 8-10 minutter. Læg låg på gryden.
- Imens steger du dine koteletter i smør på panden. Smelt en god klat smør ved en god og høj varme, og brun koteletterne grundigt på begge sider. Skru lidt for varmen, og kom et par klatter smør mere på panden sammen med hvidløg og rosmarin. Steg koteletterne færdige i cirka 5 minutter på hver side, afhængige af hvor tykke de er. Øs løbende stegesky op over kødet, og krydr til sidst med friskkværnet peber. Læg til side.
- Når gulerødderne har simret i saucen i de 8-10 minutter, kommes forårsløg og babyspinat i. Vendes rundt og trækker et minuts tid mere så spinaten netop falder sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Anret koteletter med tilbehør på fire flotte og lune tallerkner. Grøntager med sauce nederst. Koteletter skæres i tynde skiver, og anrettes ovenpå. Pynt evt. med en kvist rosmarin, og kværn lidt peber over.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Koteletter med tilbehør serveres straks, og gerne med en salat til. Eks. en lækker salat med olie og eddike dressing.
Et lækkert stykke brød passer også forrygende godt til.
Se også disse opskrifter med koteletter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: