• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Koteletter med tilbehør

Koteletter med tilbehør

koteletter med tilbehør
4.9 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
185
SHARES
FacebookMessenger185PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. oktober 2023 - Udgivet: 27. oktober 2023

Her er en fremragende opskrift på koteletter med tilbehør. Kødet serveres bla. med gulerødder, spinat og forårsløg, og er god som gæstemad.

Denne opskrift på koteletter med tilbehør er absolut en af mine favoritter, når vi taler svinekoteletter.

Koteletter har jo hos nogle et ry for at kunne være lidt tørre og triste, men sådan er det bestemt ikke med denne servering.

Dels steges koteletterne møre og lækre sammen med hvidløg og rosmarin, hvilket giver dig virkelig velsmagende kød.

Men tilbehøret er også fantastisk til, hvor det hele samles i en gryde, og til sidst anrettes nederst på flotte tallerkner, hvorefter du lægger skiveskårne koteletter ovenpå.

Voila, og så har du en flot anretning til både hverdag og mere festlige lejligheder. Derfor er retten god som gæstemad.

Opskrift på koteletter med tilbehør

koteletter med tilbehør
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Koteletter med tilbehør og velsmagende sauce

4.86 fra 14 stemmer
Her er en fremragende opskrift på koteletter med tilbehør. Kødet serveres bla. med gulerødder, spinat og forårsløg, og er god som gæstemad.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 375
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Koteletter
  • 4 koteletter - gode, tykke svinekoteletter uden ben
  • smør - til stegning
  • 4 fed hvidløg - hakkes fint
  • 3 kviste rosmarin - hakket
  • salt og friskkværnet peber
Tilbehør
  • 1 stort løg - hakkes fint
  • 2 fed hvidløg - hakkes fint
  • 1 spsk smør - til stegning
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 dl hvidvin
  • 3 dl vand
  • 3 spsk kalvefond - koncentreret fra flaske
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 300 g gulerødder - i mundrette stykker
  • 2 bundt forårsløg - i 4 centimeter lange stykker
  • 100 g babyspinat - frisk, ikke fra frost
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage dine koteletter ud af køleskabet og salt dem grundigt. Som du gør med en gourmetsaltning. Lad koteletterne stå på køkkenbordet mens du gør resten klar.
  2. Klargør alle grøntsager som anvist.
  3. Find en gryde frem og lav sauce og tilbehør i den. Smelt smør ved en middel varme, og tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere et minuts tid.
  4. Kom så hvidvinseddike ved, og lad det koge næsten væk. Derefter tilsættes hvidvin, som også koges ind, svarende til ca. halv mængde.
  5. Tilsæt så vand og tre spiseskefulde koncentreret kalvefond (du køber kalvefond på flaske i dit supermarked). Lad det koge ca. 10 minutter.
  6. Derefter tilsættes madlavningsfløde, og saucen koges yderligere ca. 5 minutter.
  7. Med en stavblender blender du nu din sovs direkte i gryden.
  8. Kom så gulerødder i, og lad dem simre i saucen i 8-10 minutter. Læg låg på gryden.
  9. Imens steger du dine koteletter i smør på panden. Smelt en god klat smør ved en god og høj varme, og brun koteletterne grundigt på begge sider. Skru lidt for varmen, og kom et par klatter smør mere på panden sammen med hvidløg og rosmarin. Steg koteletterne færdige i cirka 5 minutter på hver side, afhængige af hvor tykke de er. Øs løbende stegesky op over kødet, og krydr til sidst med friskkværnet peber. Læg til side.
  10. Når gulerødderne har simret i saucen i de 8-10 minutter, kommes forårsløg og babyspinat i. Vendes rundt og trækker et minuts tid mere så spinaten netop falder sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  11. Anret koteletter med tilbehør på fire flotte og lune tallerkner. Grøntager med sauce nederst. Koteletter skæres i tynde skiver, og anrettes ovenpå. Pynt evt. med en kvist rosmarin, og kværn lidt peber over.

Næringsindhold

Kalorier: 375kcalKulhydrater: 18gProtein: 37gFedt: 15gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.2gKolesterol: 114mgNatrium: 1363mgKalium: 1175mgKostfibre: 4gSukker: 9gVitamin A: 15291IUVitamin C: 20mgCalcium: 163mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Koteletter med tilbehør serveres straks, og gerne med en salat til. Eks. en lækker salat med olie og eddike dressing.

Et lækkert stykke brød passer også forrygende godt til.

Se også disse opskrifter med koteletter:

Koteletter med kartoffelmos

4.9 fra 10 stemmer
Opskrift på lækre koteletter med kartoffelmos og champignon a la creme, hvor hvor hele retten er samlet på koteletten. Kan laves i forvejen.
Gå til opskrift
billederesultat for koteletter med mos

Nemme koteletter i fad med grøntsager

4.8 fra 54 stemmer
Bedste opskrift på nemme koteletter i fad med grøntsager, der laves med koteletter, broccoli, og peberfrugt. Serveres med ris eller mos.
Gå til opskrift
billede med nemme koteletter i fad med grøntsager

Koteletter med ananas og karry i fad

4.8 fra 26 stemmer
Den bedste opskrift på koteletter med ananas i fad. Koteletterne krydres med karry, og steges i ovnen i en lækker karrysovs med ananassaft.
Gå til opskrift
billederesultat for koteletter med ananas
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette Jessen

    maj 27, 2025 at 6:16 pm

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required