Bag de lækreste kokossnitter med hindbærmarmelade med denne nemme opskrift. Skønne snitter med mørdej, hindbær og uimodståelig kokostopping.
Kokossnitter er super lækre kagesnitter, der laves med mørdej, fyld af hindbærmarmelade og med en fantastisk kokostopping øverst.
Kagerne er nemme at lave, og ønskes andre varianter af snitterne kan hindbærmelade udskiftes med andre slags marmelade. Herunder rabarbermarmelade.
Se også: Drømmekageroulade med masser af kokossnask
Du får 12 snitter med kokos af denne opskrift, og opskriften er oprindelig lavet af Ellen Jensen.
Opskrift på kokossnitter
Ingredienser
Mørdejsstænger
- 250 gram hvedemel
- 60 gram rørsukker
- 150 gram smør skal være blødt
- 2 æggeblommer
Fyld til kokossnitter
- 12 spiseskefulde hindbærmarmelade
Kokostopping
- 3 æg
- 1,5 æggehvide
- 180 gram kokos
- 60 gram rørsukker
- 75 gram smør blødt
Sådan gør du
- Til kokossnitter begynder du med at lave en god mørdej. Kom hvedemel i en skål sammen med blødt smør, rørsukker og æggeblommer.
- Med hænderne blander du ingredienserne sammen til en lækker mørdej.
- Mørdejen deles i to lige store dele, og hvert stykke rulles ud til stænger på ca. 30 gange 10 centimeter. Husk rigeligt med hvedemel på køkkenbordet, så mørdejen ikke hænger fast.
- Læg dem på bageplade med bagepapir. Bag mørdejsstængerne i ca. 10 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Tag mørdejsstængerne ud af ovnen og smør dem med hindbærmarmelade.
- Æg og æggeblommer piskes sammen, og kokos, rørsukker og blødt smør vendes i til en lækker kokostopping.
- Med forsigtighed fordeles kokostoppingen på stængerne med hindbærmarmelade.
- Kom kokossnitterne tilbage i ovnen, hvor de bages færdige i yderligere ca. 20 minutter ved 200 grader over- og undervarme, så toppingen får en flot farve.
Næringsindhold
Noter
De bagte stænger køles lidt af, hvorefter de skæres ud i kokossnitter. Du laver seks snitter af hver stang.
Kokossnitterne kan sagtens fryses ned. Tøs gerne op ved stuetemperatur, hvor kagerne tages op en times tid før servering.
Se også: Rabarbercrumble med kokos