Her er en gammel og original opskrift på pleskner, der er småkager til julen. Pleskner er nemme og hurtige at bage. Tager kun 6 minutter.
Pleskner er en skøn småkage til jul, og her er mormors opskrift på dem.
De er både hurtige og nemme at bage.
Se også: Fedtebrød - verdens bedste opskrift på de nemme kager
Opskriften giver cirka 16 pleskner, men det afhænger naturligvis af, hvor store du laver dem.
Du skal bruge ca. 1 teskefuld dej til hver af kagerne.
Opskrift på pleskner
Pleskner
Ingredienser
- 60 gram sukker
- 1 æg
- 0,5 teske vaniljesukker
- 60 gram hvedemel
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 225 grader almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft.
- Kom sukker op i en skål, og slå ægget ud i skålen.
- Pisk sukker og æg meget luftigt og lyst med en el-pisker.
- I en anden skål blander du hvedemel og vaniljesukker, som du sigter ned i æggemassen. Gør det gradvist, mens du forsigtigt samler dejen. Det skal gøres med lempe, så du stadig har en let og luftig dej.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Med en teske sætter du nu kagerne over på pladen, men hold lidt afstand, da småkagerne flyder lidt ud. Jeg plejer at lave 16 pleskner ud af denne portion.
- Drys kagerne med en smule sukker (indgår ikke i opskriften).
- Plesknerne skal bages cirka 6 minutter ved 225 grader almindelig over- og undervarme, og de er færdige, når de let gyldne. De må endelig ikke overbages, da de så bliver tørre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad de færdigbagte pleskner køle af inden du begynder at spise løs af de dejlige småkager.
Plesknerne er som sagt gode og traditionelle julesmåkager, som alle kan lide.
Se også mine opskrifter på:
Morten Dahl
Pleskner!!! hvor er det fantastisk at finde en opskrift på dem.
Og det er da ikke helt galt husket at det - ingrediensmæssigt - var den nemmest julesmåkage i min farmors sortiment 🙂 hun bagte dem dog UDEN bagepapir på pladen men hældte dejen direkte på en varm bageplade - det var vist noget med at det skulle gøre at man fik en lidt brun/brændt yderkant på småkagen og så den mere almindelige lyse småkage i midten.
Jeg må nok prøve begge dele.
Kris David Petersen
Er de mulige at lave med glutenfri mel?