Finskbrød er småkager som mormor bagte dem. Du laver hurtigt 40 gode småkager til kagedåsen med denne opskrift på finskbrød, som også er børnevenlig.
Helt siden min barndom har nydt de knasende sprøde småkager med navnet finskbrød. Eller finsk brød.
Og småkagerne er særdeles nemme at bage - også for børn.
Opskriften her giver cirka 40 finskbrød, men du kan sagtens doble ingredienserne, og lave en større portion.
Småkagerne kan sagtens holde sig i en kagedåse, og så har du jo altid noget lækkert til kaffen.
Opskriften giver altså ca. 40 finskbrød, afhængig af størrelsen.
Opskrift på finskbrød
Ingredienser
- 200 gram hvedemel
- 150 gram smør koldt
- 50 gram sukker
- 1 æg
- 1 spiseskefuld mælk
- perlesukker til pynt på småkagerne
- Lidt mandelflager og hasselnøddeflager, hakkede
Sådan gør du
- Start med at skære smørret i mindre tern.
- Bland sukker og hvedemel sammen, og kom så smørternene i. Smuldr dejen sammen med fingrene, og lav en sammenhængende dej. Det er faktisk en mørdej, som du her blander sammen.
- Saml dejen og stil den på køl i 30 minutter. Eller hop videre til næste trin.
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Del dejen i fire lige store stykker. Tril dejen ud i tynde stænger på ca. 50 centimeters længde, som du ruller let flade med en kagerulle i den tykkelse, som du synes kagerne skal have. Stængerne skal ikke være for tynde.
- Pisk æg og mælk sammen, og pensl finskbrødene med det.
- Drys småkagerne med perlesukker, hakkede mandelflager og hasselnøddeflager.
- Skær de flade stænger ud i ca. fem centimeter lange finsk brød, som du lægger på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan godt have dem alle på én bageplade, men vær opmærksom på, at de flyder en smule ud under bagningen.
- Bag så kagerne midt i ovnen ved 180 grader varmluft, og bagetiden er cirka 12 minutter. De lækre finskbrød er færdige når de er let gyldne.
Næringsindhold
Næringsindhold og energifordeling
Kigger vi på næringsindhold og energifordeling, så indeholder 100 gram finskbrød følgende:
Kalorier: 440
Fedt: 27 gram
Kulhydrater: 44 gram
Protein: 7 gram
Tips
Lad dine nybagte finskbrød køle lidt af, og kom dem så forsigtigt i en kagedåse.
Så har du altid lækre småkager til kaffen. Og finsk brød kan alle lide.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments