Den bedste opskrift på hjemmebagte havreflager, der bages på få minutter. Havreflagerne bages med grovvalsede havregryn.
Havreflager er en af de meget velkendte havregrynskager, som er meget nemme at bage selv. Og samtidig er særdeles hurtige at bage.
Du kan med fordel pensle halvdelen af hver havreflagekage med mørk chokolade, men det kan du først gøre når havreflagerne er helt afkølede.
Smelt 100 gram mørk chokolade, og pensl chokolade på halvdelen af hver af havreflagerne mens de ligger på bagepladen. Lad så chokoladen stivne.
Havregrynskagerne smager dog fortrinlig uden chokoladen, så det er en smagssag.
Opskriften giver 16 sprøde og lækre havreflager. Se også mine populære opskrifter på havregrynscookies og havregrynskugler.
Opskrift på havreflager
Havreflager - hurtige småkager med havregryn
Ingredienser
- 80 gram smør - meget blødt
- 55 gram havregryn - grovvalsede
- 65 gram sukker
- 60 gram hvedemel
- 3 spiseskefulde lys sirup
- 2 teske vaniljesukker
- 1 teske bagepulver - lille teske
- 1 spiseskefuld vand - måske lidt mere
Sådan gør du
- Blødgør eventuelt smør i mikrobølgeovnen, men det skal ikke være helt smeltet.
- Vej de grovvalsede havregryn af i en skål sammen med sukker og hvedemel.
- Kom også vaniljesukker og bagepulver ved, og bland det rundt.
- Derefter tilsætter du det bløde smør sammen med lys sirup, og rører dejen jævn.
- Spæd til med lidt vand, hvor du skal bruge en spiseskefuld vand - måske en smule mere.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og lav nu 16 små kugler, som stilles på bagepladen. Du skal bruge cirka en teskefuld med top til hver havreflage, så passer mængden af dej.
- Sæt dem med god plads imellem, da havreflagerne flyder ud under turen i ovnen. Tryk eventuelt kagerne en smule flade.
- Bag de nemme havreflager i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor de skal have cirka seks minutter. De skal være let gyldne, men må heller ikke blive for mørke.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag de færdigbagte havreflager ud af ovnen, og lad dem køle helt af.
Først da er de helt sprøde. Så lav dem gerne i god tid.
Se også mine opskrifter på. chokoflager, fedtebrød og finskbrød. Velbekomme.
Del dine ideer og tanker med os andre her: