Den bedste opskrift på kogt hamburgerryg med lækkert tilbehør i form af stuvet spinat, dampede gulerødder og grønne bønner.
Kogt hamburgerryg er en populær ret, der både er god som hverdagsret, men som bestemt også egner sig til gæstemad og mere festlige lejligheder.
Her er hamburgerryggen kogt helt perfekt, hvorefter den serveres med en lækker stuvet spinat, der jo samtidig fungerer som en god sovs til den kogte hamburgerryg.
Dertil dampede gulerødder og grønne bønner, og så bliver det ikke meget bedre.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på kogt hamburgerryg med stuvet spinat
Ingredienser
- 1 kilo hamburgerryg - røget
- 1 stort løg
- 3 stk laurbærblade
- 20 stk peberkorn
Stuvet spinat
- 800 gram spinat - fra frost, optøet
- 2 spiseskefulde smør
- 1 spiseskefuld hvedemel - med top
- 2,5 deciliter mælk - eller lidt mere
- 1 teskefuld sukker
- salt og friskkværnet peber
Dampede grøntsager
- 400 gram gulerødder
- 300 gram grønne bønner
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 deciliter vand
- salt
Sådan gør du
Kogt hamburgerryg
- Fjern nettet fra den røgede hamburgerryg og kom den i en gryde med vand, der netop dækker kødet. Kom også et grofthakket løg ved sammen med laurbærblade og peberkorn.
- Kog op og skru derefter ned igen, så vandet netop småkoger, og kog nu hamburgerryggen i 45 minutter under låg.
- Træk så gryden af kogepladen, og lad den kogte hamburgerryg hvile i 15 minutter, inden den skæres ud i skiver.
- Imellemtiden laver du stuvet spinat.
Stuvet spinat
- Den frosne spinat tøs helt op. Eventuelt i mikroovn. Gør det i to omgange, hvor hver portion skal have ca. 5 minutter ved 600W. Pres væden ud af spinaten.
- Stuvning: Smelt et par spiseskefuld smør i en gryde, og lad det bruse af. Pisk derefter en stor spiseskefuld hvedemel i til en opbagning.
- Derefter piskes ca. 2,5 deciliter mælk gradvist ind i opbagningen. Du kan altid tilsætte lidt mere mælk senere.
- Kom også sukker, salt og friskkværnet peber i, og lad den hvide sovs koge nogle minutter, så smagen af mel forsvinder.
- Derefter vendes spinat i sovsen, og din spinatstuvning varmes nu igennem.
- Stuvet spinat smages til igen, og der kan også tilsættes lidt mere mælk, men pas på stuvningen ikke bliver for tynd.
Dampede grøntsager
- Gulerødderne vaskes og halveres, inden de lægges i en store pande eller sauterpande. Kom olie og vand ved, og damp gulerødderne under låg i knap 10 minutter - afhængig af størrelsen på gulerødderne. Måske er tilberedningstiden kortere, hvis gulerødderne er mindre. Stik eventuelt i dem.
- Bønnerne nippes, skylles under koldt vand og kommes ved gulerødderne de sidste tre minutter af tilberedningstiden. Krydr med lidt salt.
- Anret skiver af kogt hamburgerryg på et fad sammen med de dampede gulerødder og bønner, og server den varme og stuvede spinat til.
Næringsindhold
Noter
Du kan eventuelt også supplere med kartofler til din kogte hamburgerryg, så du får endnu flere vitaminer på tallerknerne.
Eller du kan vælge at glasere hamburgerryggen. Opskriften får du her: Glaseret hamburgerryg.
Se også andre gode opskrifter:
Koteletter med flødesovs i fad

Comments
No Comments