Den bedste opskrift på kogt hamburgerryg med lækkert tilbehør i form af stuvet spinat, dampede gulerødder og grønne bønner.
Kogt hamburgerryg er en populær ret, der både er god som hverdagsret, men som bestemt også egner sig til gæstemad og mere festlige lejligheder.
Her er hamburgerryggen kogt helt perfekt, hvorefter den serveres med en lækker stuvet spinat, der jo samtidig fungerer som en god sovs til den kogte hamburgerryg.
Dertil dampede gulerødder og grønne bønner, og så bliver det ikke meget bedre.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til kogt hamburgerryg
1 kilo røget hamburgerryg
1 stort løg
3 laurbærblade
20 peberkorn
Denne opskrift på stuvet spinat
Dampede gulerødder og grønne bønner laves af
400 gram gulerødder
300 gram grønne bønner
2 spiseskefulde olivenolie
1 deciliter vand
Salt
Fremgangsmåde
- Fjern nettet fra den røgede hamburgerryg og kom den i en gryde med vand, der netop dækker kødet. Kom også et grofthakket løg ved sammen med laurbærblade og peberkorn.
- Kog op og skru derefter ned igen, så vandet netop småkoger, og kog nu hamburgerryggen i 45 minutter under låg.
- Træk så gryden af kogepladen, og lad den kogte hamburgerryg hvile i 15 minutter inden den skæres ud i skiver.
- Imellemtiden laver du stuvet spinat som anvist i linket længere oppe.
- Og de dampede gulerødder og bønner laves på denne måde: Gulerødderne vaskes og halveres, inden de lægges i en store pande eller sauterpande. Kom olie og vand ved, og damp gulerødderne under låg i knap 10 minutter - afhængig af størrelsen på gulerødderne. Måske er tilberedningstiden kortere, hvis gulerødderne er mindre. Stik eventuelt i dem.
- Bønnerne nippes, skylles under koldt vand og kommes ved gulerødderne de sidste tre minutter af tilberedningstiden. Krydr med lidt salt.
- Anret skiver af kogt hamburgerryg på et fad sammen med de dampede gulerødder og bønner, og server den varme og stuvede spinat til.
Se også mine opskrifter på: