Her er opskriften på en lækker og nem kartoffelsalat med rucola, som laves med ristede pinjekerner og en skøn dressing. God som tilbehør.
Her får du en lækker opskrift på kartoffelsalat med rucola drysset med pinjekerner og med en skøn dressing med sennep.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Se også de her opskrifter:
- Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg
- Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt
- Italiensk kartoffelsalat med stegte kartofler
Opskrift på kartoffelsalat med rucola og dressing
Kartoffelsalat med rucola
Ingredienser
- 800 gram kartofler - små, gerne nye kartofler
- 25 gram smør
- 40 gram rucola
- 30 gram pinjekerner
Dressing
- 0,5 deciliter olivenolie
- 1 spiseskefuld sennep - lille
- 1 citron
- 1 spiseskefuld honning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skrub 800 gram kartofler rene for jord, men du behøver ikke at skrælle dem. Er det lidt større kartofler, kan du med fordel halvere dem.
- Kom kartoflerne i en gryde, hæld koldt vand ved, så det netop dækker, og tilsæt også et par teskefulde salt.
- Kog kartoflerne møre - det tager cirka 10-15 minutter, afhængig af størrelse.
- Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem dampe en smule af.
- Tilsæt 25 gram smør i skiver og 40 gram rucola, hvorefter det vendes rundt, så rucolaen faldet lidt sammen.
- Rør 0,5 deciliter olivenolie, 1 spiseskefuld sennep, friskpresset citronsaft fra 1 citron1 spiseskefuld honningsalt og friskkværnet peber sammen til dressingen, så det er rørt helt ud, og dressingen er blank.
- Vend dressingen sammen med kartofler og rucola.
- Rist 30 gram pinjekerner på en varm pande og drys dem over.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige kartoffelsalat med rucola serveres straks som tilbehør til retter med kød.
Katrine Rørby Madsen
Vi vil blive glade, hvis du har lyst til at give opskriften stjerner, når du har prøvet den!