• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Grydebrød - nem opskrift på verdens bedste brød i gryde

Grydebrød - nem opskrift på verdens bedste brød i gryde

billede med grydebrød
Dette er verdens bedste grydebrød, og det er virkelig nemt at bage. Grydebrødet bages i en stegegryde, der blot skubbes i ovnen, og 45 minutter senere har du et fantastisk brød. Det er et brød, som simpelthen ikke kan bages forkert. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  21. november 2024 - Udgivet:  30. maj 2023

Del gerne:
258
SHARES
FacebookMessenger258PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Verdens bedste grydebrød
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
  8. Gryde eller stegeso
  9. Italiensk udgave
Gå til opskrift

Grydebrød giver ikke kun et super godt brød, men opskriften er også nem og den slår aldrig fejl.

Netop bagningen i gryden giver en meget sprød skorpe, og samtidig får brødet en saftig og fyldig krumme.

Det er vigtigt, og det kan ikke understreges nok, at gryden er HELT varm inden dejen kommer i. Ellers risikerer du, at brødet hænger fast i gryden.

Så stil gryden ind når du tænder ovnen, og lad den stå indtil du er helt sikker på den er meget varm. Med låget på.

Du må endelig heller ikke smøre gryden med olie eller andet fedtstof, du skal blot lægge dejen derned.

Se også disse opskrifter:

  • Græskarbrød i gryde
  • Nemt brød i airfryer
  • Franskbrød
  • Ciabattabrød med store huller

Opskrift

billede med grydebrød

Verdens bedste grydebrød

Grydebrød. Her er min opskrift på verdens bedste brød bagt i gryde, der med garanti aldrig slår fejl. Giver et luftigt brød med sprød skorpe.
Bedømmelse
4.8 fra 109 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 6 timer timer 55 minutter minutter
Antal 1 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 400 g vand - lunkent
  • 5 g gær - økologisk
  • 475 g hvedemel - med min. 12% protein
  • 1,5 tsk salt
  • 1 spsk akaciehonning
  • 10 g bageenzymer - kan udelades
  • 20 g hvedesur - kan udelades
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Vej vand af i en skål og rør gær ud i vandet.
  • Bland hvedemel sammen med hvedesur, bageenzymer og salt. Bemærk: Du kan sagtens bage dette grydebrød uden brug af hvedesur og bageenzymer.
  • Kom melet i vandet og rør det sammen. Tilsæt også akacie honning.
  • Rør nu dejen sammen i et minuts tid, så den er helt samlet. Dejen skal være lidt tynd i konsistensen, men alligevel så den er en smule svær at røre i.
  • Beklæd skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad nu dejen til dit grydebrød stå på køkkenbordet i 6-8 timer. Her passer det helt sig selv.
  • Forvarm ovnen til 250 grader varmluft, og stil en stegegryde derind. Med låget på.
  • Drys lidt mel på bordet og hæld dejen ud. Fold dejen ind over midten fra alle fire sider, og jo, den er lidt klistret, men sådan skal den være for at få det rette brød. Dejen er tynd, men kom vand på hænderne, så kan den sagtens foldes. Foldningen strammer dejen op.
  • Tag nu den gennemvarme gryde ud af ovnen, og læg dejen omvendt ned i gryden. Altså med foldningen nedad.
  • Læg låg på stegegryden og stil den tilbage i ovnen.
  • Bagetiden er nu en halv time, hvorefter låget fjernes og brødet bages færdigt i yderligere 15 minutter. Samlet bagetid er altså 45 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1707
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
0.4
g
Natrium
 
613
mg
27
%
Kalium
 
523
mg
15
%
Kulhydrater
 
362
g
121
%
Kostfibre
 
13
g
54
%
Sukker
 
18
g
20
%
Protein
 
47
g
94
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
82
mg
8
%
Jern
 
21
mg
117
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

Det færdigbagte grydebrød afkøles på en rist.

Har du en rest brød i overskud fra dagen før, kan du nemt lave det om til lækre brødstykker med hvidløg.

Gryde eller stegeso

Jeg plejer at bage grydebrød i min stegegryde, men du kan anvende alle former for gryder.

Du kan faktisk også bage grydebrødet i en stegeso, som så også forvarmes først. Du skal dog lige være opmærksom på, at stegesoen kan risikere at flække når den noget koldere dej lægges i. Jeg har dog ikke selv været ude for det, men risikoen er der, og det skal du vide.

I denne opskrift har jeg anvendt hvedesur og bageenzymer for at løfte smag og konsistens yderligere i brødet, men begge dele kan altså sagtens undlades, og du vil stadig få verdens bedste brød ud af det.

Italiensk udgave

Du kan også lave en mere italiensk inspireret udgave af grydebrødet.

Her skal du bruge:

350 g vand
5 g gær
1 spsk honning
400 g manitoba hvedemel
20 g hvedesur - kan udelades
10 g bageenzymer - kan udelades
1 tsk salt

Sådan gør du:

  1. Kom vand i en skål og smuldre gæren i, som derefter røres ud.
  2. Rør derefter honning ud i vandet.
  3. Bland hvedemel med hvedesur og bageenzymer (begge dele kan udelades, og du får stadig et godt brød), og vend også saltet i. Du skal bruge en teskefuld salt, og der må gerne være lidt top på.
  4. Rør nu melblandingen godt ind i væsken, så du får en dej, som du kun lige med nød og næppe kan røre rundt. Rør dejen godt igennem.
  5. Dæk med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dejen til det italienske grydebrød stå på køkkenbordet og hæve i cirka fem timer.
  6. Varm ovnen op til 250 grader varmluft, og stil en stegegryde derind. Lad gryden blive gennemvarm!
  7. Dejen tages nu ud på et køkkenbord drysset med lidt mel, hvorefter du folder dejen sammen som en pakke. Altså en side ind over midten, så den anden side, tredje side og endelig sidste side ind over.
  8. Tag den varme gryde ud af ovnen, og læg dejen ned i gryden. Læg den med samlingen nedad.
  9. Læg låg på og stil gryden tilbage i ovnen.
  10. Bagetid for italiensk grydebrød er først 30 minutter, hvorefter der skrues ned på 225 grader varmluft, låget fjernes og brødet bages i yderligere cirka 15 minutter.

Grydebrødet tages ud af ovnen og lægges på en rist med bunden opad.

Her skal det køle af i mindst 15 minutter inden udskæring.

Prøv også at bage dine egne flutes, focaccia og de skønne naanbrød. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Unna

    april 24, 2025 at 3:43 pm

    Lækkert brød med god smag og meget let at bage.

    Svar
  2. Ole

    februar 10, 2025 at 4:52 pm

    Har netop fået en støbejerns stegeso og så skulle opskriften prøves.
    Super nem opskrift og opvirkning af dej var også nemt.
    Og brødet blev SÅ lækkert

    Svar
  3. Erik Frandsen

    januar 01, 2025 at 2:12 pm

    Ja - grydebrød er en god opfindelse. Det er let, og brødet bliver altid godt. Et par små fif - brug rimelige mængder mel på bordet eller pladen, når dejen skal foldes. Fold den med en stor spatel - fingre duer ikke. Min spatel er 15 cm bred - købt i en malerforretning - det fungerer. En skål eller gryde fores med et (1) stykke bagepapir. Den foldede dej dumpes ned på bagepapiret og efterhæver nogle timer overdækket. Løftes derefter i spidserne af papiret over i den brandvarme gryde. Som Holger rigtigt siger, hvis gryden er varm nok, brænder dejen ikke fast (heller ikke til bagepapiret. Papir tricket er kun nødvendigt, hvis dejen er meget hydreret (tynd). Hele hemmeligheden er - det skal gå hurtigt at overføre dejen til gryden, så den ikke mister for meget varme. God bagning og tak til Holger.

    Svar
  4. Hedevig Madsen

    november 05, 2024 at 4:44 am

    Fine opskrifter, som det er spændende at søge i.

    Svar
  5. Lene Thrane-Andersen

    august 24, 2024 at 5:13 pm

    Lækkert, kan dejen stå natten over i køleskab?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 24, 2024 at 9:58 pm

      Hej Lene
      Ja, det kan den sagtens - så skal den bare tages ud af køleskabet en lille time før brug 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required