Bechamelsauce er en klassisk hvid, opbagt mælkesauce, og her får du den nemme opskrift på den. Sovsen bruges eksempelvis som grundsauce til mornaysauce, persillesovs og sennepssovs. men også i retter som moussaka.
Saucen er en vigtig del af retter som moussaka og italienske retter som lasagne og cannelloni. Den tykke, hvide bechamelsauce lægger sig tungt om pastapladerne og bolognesen i lasagnen, og sørger for at retten hænger sammen. Og så skal der være rigeligt af den, når den bruges i blandt andet lasagne eller cannelloni.
Køber man færdiglavet bechamelsauce i stedet for at piske sin egen, går det ud over rettens smag.
Der er ikke ost i en bechamelsauce – i modsætning til mornaysaucen, som også er en hvid, tyk og opbagt sauce. Så når du bruger saucen i en lasagne, så drysser du i stedet parmesan mellem lagene af sauce, bolognese og lasagneplader.
Prøv det, smagen bliver så meget anderledes og bedre end med de poser, du kan købe med revet mozzarella eller pizzaost.
Indhold

Bechamelsauce
Ingredienser
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl mælk - gerne en sødmælk
- muskatnød - revet
- 1 citron - lidt friskpresset saft
- 1 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Smelt smørret, men lad det ikke få farve.
- Tilsæt hvedemel og pisk det godt igennem i gryden. Mel-smørblandingen skal nu blive en smule mørkere, mens du pisker i den.
- Nu piskes mælken gradvist i saucen, mens du fortsat pisker, så du undgår klumper i den hvide sovs.
- Smag din bechamelsauce til med revet muskatnød, lidt friskpresset citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber.
- Lad sovsen koge fem minutter, så smagen af mel forsvinder.
Næringsindhold
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Anvendelse
Nu hvor du har styr på saucen kan det være, at du har lyst til at lave en af disse lækre lasagner. Her er både en vegetarlasagne med belugalinser og en klassisk med kødsauce.
Bon appetit.
Hjemmelavet
Laver du en hjemmelavet bechamelsauce får du både et billigt og virkelig lækkert alternativ til købe-versionen. Og så er det altså nemmere at lave end man måske lige skulle tro, hvis man ikke har prøvet det før.
Har du ingredienserne (og de er forholdvis basale i en almindelig husholdning) vil den lille mængde gøre, at det koster mellem 4-7 kr. at lave din egen bechamelsauce. En købe-version vil koste langt mere og er slet ikke lige så lækker og smagfuld som den hjemmelavede version
Flere inspirerende opskrifter:
Lasagne
Kalkunfad med champignon og bechamelsovs
Lasagnette - nem opskrift på Knorrs klassiker
Opbagt sovs
Persillesovs
Stuvede bønner - opskrift på grønne bønner i hvid sovs
FAQ
Béchamel er en fransk hvid grundsauce lavet af smør, hvedemel, og mælk. Den er en af de fem klassiske franske modersaucer og bruges som base til mange andre saucer og retter.
Der er flere ting du kan gøre for at forhindre klumper i en bechamelsauce. Pisk grundigt mens du tilsætter mælk, brug lun mælk (der lettere optages i jævningen) og pisk med ballonpiskeris. Så undgår du klumperne i sovsen.
Ja, det kan du sagtens. Saucen kan opbevares i køleskab i 2–3 dage. Genopvarmes langsomt – og rør godt under opvarmningen.
Nej, en béchamel egner sig dårligt til frysning - fordi den kan skille. Du kan dog sagtens bruge den i retter, som kan fryses (eks. lasagne), hvor det ikke gør noget. Men det er ikke godt at fryse en bechamelsauce alene.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments