Honningbagte rodfrugter rullet ind i sprøde skiver af Parmaskinke er en superlækker forret. Du kan også bruge de små ruller som tilbehør.
Honningbagte rodfrugter er sprøde og søde. Det samme bliver den italienske Parmaskinke, når den vikles om gulerødderne og persillerødderne, og kommer i ovnen.
Det betyder, at du kan servere en skøn forret, som du ikke har brugt meget mere end et kvarter på at lave.
Vi vil anbefale at købe gode Parma-skiver i stedet for de ultratynde, man kan få billigt i mange supermarkeder.
En Prosciutto di Parma, som det hedder på modersmålet, er en klassisk italiensk skinke med masser af smag, hvis man køber en i god kvalitet. Men er det svært at få fat i, kan de vacumpakkede sagtens bruges.
Opskrift på honningbagte rodfrugter
Honningbagte rodfrugter i sprød Prosciutto di Parma
Ingredienser
- 2 gulerødder
- 2 persillerødder
- 1 lille selleri
- salt og peber
- 8 skiver Prosciutto di Parma
- 8 stilke estragon
- 2 spsk. olivenolie
- 4 spsk. honning
Sådan gør du
- Skræl grøntsagerne, og del dem i lige store stave.
- Kog grøntsagerne i letsaltet vand, til de begynder at blive møre. Hæld vandet fra, og damp grøntsagerne møre.
- Pak grøntsagerne og estragonen ind i Prosciutto di Parma.
- Fordel rodfrugterne, så du får otte pakker. Krydr rouladerne med lidt peber. Læg rouladerne på en bageplade, og pensl dem med olivenolie.
- Steg rouladerne i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter.
- Pensl rouladerne med honning, og steg dem videre, til grøntsagerne er helt møre, og Prosciutto di Parma er gylden og sprød.
Få tilsendt opskriften på mail
Du kan også prøve en af vores andre opskrifter med rodfrugter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: