Hakkebøffer med karamelliserede rødløg er det rene mums! Disse hakkebøffer er lavet i ovnen, så du får saftigt kød og en helt fantastisk sovs - med rødløg.
Hakkebøffer med karamelliserede rødløg så englene synger. Her lavet på en smule portvin, økologisk rørsukker og balsamico.
Det er helt vidunderligt, og jeg har stegt mine hakkebøffer i ovnen - det giver de mest saftige bøffer.
Dog skal de lige brunes først - og det giver så smag til netop de karamelliserede rødløg.
Og sådan går det nogle gange op i en højere enhed.
Opskriften er til fire personer.
-> SE OGSÅ opskriften på forloren hare med god sovs
Opskrift på hakkebøffer med karamelliserede rødløg
800 gram hakket, økologisk oksekød med en fedtprocent på 10
2 generøse skefulde god sennep
2 teskefulde fint salt
4 store rødløg i skiver
3 deciliter kraftig kalvefond
En god slat portvin
2 spiseskefulde økologisk rørsukker
2 spiseskefulde balsamico
1 spiseskefuld soja
1 teskefuld Maizena udrørt i lidt koldt vand
Salt og friskkværnet peber
-> SE OGSÅ opskriften på nemme og langtidshævede rundstykker
Sådan laver du hakkebøffer med karamelliserede rødløg
- Kom det hakkede oksekød op i en skål, og tilsæt to teskefulde god sennep og to teskefulde fint salt. Ælt kødet godt igennem med hænderne, så du opnår en sammnenhængende fars. Stil det på køl i 20 minutter.
- Snit rødløg i tynde skiver, så er de klar til at blive karamelliseret om lidt 🙂
- Tag kødet ud af køleskabet, og form 7-8 gode hakkebøffer af det.
- Find en pande frem, og varm det op ved en god varme. Kom lidt smør på, og brun nu hakkebøfferne et minuts tid på hver side, så de bliver GRUNDIGT brunet af. Husk, at der er masser af smag i stegeskorpen!!
- Start med fire hakkebøffer, og læg dem i et ildfast fad - og brun så resten. Ikke for mange bøffer på panden ad gangen!
- Når de sidste hakkedrenge er lagt i det ildfaste fad, smider du endnu en klat smør på panden.
- Kom så løg ved sammen med rørsukker og balsamico. Rør forsigtigt rundt, og lad nu rødløgene karamellisere ind - det tager typisk en 4-5 minutter. Tilsæt en god slat portvin undervejs, og krydr med lidt friskkværnet peber.
- Når de godt karamelliserede, lægger du dem oven på hakkebøfferne i fadet.
- Sæt panden tilbage på kogepladen, og kog den af med tre deciliter kalvefond.
- Tilsæt lidt soja - og jævn med lidt Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand.
- Hæld sovsen over hakkebøfferne, og krydr det hele med lidt friskkværnet peber. Ikke salt, da kalvefonden er saltet - og kødet allerede fik salt under æltningen!
- Stil nu fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader - og her skal de steges i cirka 14-15 minutter.
Tilbehør
Tag dem ud - og server med kartoffelmos og en god salat. Eventuelt lidt råstegt spidskål og peberfrugter.
-> SE OGSÅ hvordan du laver bagt pasta
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Hakkebøffer i fad