Kogning af pasta: Hvordan er det nu lige man koger den perfekte pasta? Det er såmænd ikke fordi det hverken er svært eller overraskende, men her er en hurtig guide med gode råd til den helt rigtige kogning af pasta.
Kogning af pasta: Dette er min hurtige guide til kogning af pasta, så du får et godt resultat. Det er ikke den store videnskab, men der er alligvel nogle gode råd. Jeg bliver glad hvis du vil vurdere artiklen med 1-5 stjerner, og del også gerne dine tips til tilberedning af pasta i kommentarfeltet. God læselyst og på forhånd tak.
Kogning af pasta kræver, at du bruger rigeligt med vand. En tommelfingerregel siger en liter til 100 gram pasta, så koger du et halvt kilo pastaskruer eller spaghetti, skal du bruge fem liter vand.
Salt vandet ganske let, altså ikke for meget.
Vandet skal koge kraftigt, altså bulderkoge, inden du kommer pastaen i. Skru lidt ned for blusset, så pastaen ikke koger over.
Kogetiden kan variere meget. Frisk pasta skal jo ikke koge så længe, mens tørret pasta typisk skal koge 8-12 minutterm afhængig af type og kvalitet. Se den præcise kogetid på pakken.
Se også: Pasta med kødsovs - nem opskrift med video
Pasta skal være al dente
Pas på med ikke at koge pastaen for længe. Pasta skal være al dente, hvilket er italiensk, og betyder med lidt bid.
Hæld vandet fra pastaen, og her kan du så eventuelt hælde en god olivenolie i pastaen, og blande det godt sammen. Så klistrer pastaen ikke så meget.
Her er det også lækkert at vende friskhakket persille eller basilikum i.
Pastaplader til lasagne skal i øvrigt ikke forkoges, men blot lægges direkte i fadet. De bliver møre og lækre under bagningen i ovnen.
Se også: Spaghetti Carbonara - den traditionelle italienske opskrift
Drop fedtstof i pastavandet
Der florerer en myte om, at man skal hælde olie eller andet fedtstof ned i pastaen mens vandet koger. Men det er en myte!
Lad være med det, det har ingen betydning! Vil du tilsætte lidt olie gør du det først når vandet er hældt fra.
Italiensk servering
I mange italienske pastaretter varmer du en eller to deciliter olivenolie op, tilsætter lidt hvidløg og chili, og vender så den kogte pasta i.
Husk, at der skal være tale om tørret pasta, så den kan suge olien til sig.
God appetit, og har du andre gode tips til kogning af pasta, er du velkommen til at skrive dem herunder.
Her kan du læse mere om nudler og hvordan du tilbereder dem bedst.
Hvad synes du om denne guide?
-
Kogning af pasta
Stem her
( stemmer)
Ole
Olie til Pasta er en rigtig dårlig idé, hvis man skal have det med en Kødsovs til, da det bare glider af.
Og ja, Italienere ville slå ihjel hvis de så nogen putte Oliven Olie i Pasta Vandet :O