EAT GRIM satser på det uperfekte. Økologiske grøntsager og frugt som ville blive kasseret på grund af udseendet, sælges i måltidskasser.
EAT GRIM, not as ugly as you think. Det er mottoet for den økologiske virksomhed EAT GRIM, som sælger abonnementskasser med frugter og grøntsager.
Og det er der jo ikke noget nyt i, vil du måske tænke, men forkert: Firmaet opkøber og sælger de grøntsager og frugter, der ellers ville blive til madspild udelukkende på grund af deres udseende.
En tredjedel af grønt og frugt kasseres allerede på gårdene rundt omkring i landet. Det er blandt andet overskudsfrugt.
Men det skyldes især, at de ikke er så pæne og ensartede, som grønthandlere og supermarkeder kræver at deres varer. Og som vi forbrugere ønsker.
Altid økologisk grønt og frugt
I en tid hvor vi er ved at få øjnene op for, at madspild skal bekæmpes, minder EAT GRIM os om, at en buet agurk eller æbler i umage størrelser, også er mad.
Abonnement-kasserne er de billigste, når det handler økologiske kasser, men de grimme grøntsager og frugter er ikke billigere end i supermarkeder.
Da kampen mod madspild er en kamp for klimaet, har abonnementskasserne oplysninger om klimaeffekten på hver enkelte kasser.
De to ejere, Petra Kaukua og Carolin Schiemer, har forsket i bæredygtighed, og det førte til EAT GRIM i 2018.
Opskrifter på vegetar- og grønsagsretter
Madens Verden har en række vegetarretter, både de spicy og eksotiske, de lette, danske og de tunge, mættende.
Laver du en vegetarlasagne, betyder gulerøddernes og bladselleriernes udseende intet. En grøntsagssuppe smager lige godt, om kålen ikke er perfekt rund.
Her får du opskrifter på forskellige retter, som bugner af grønsager.
Egon Larsen
EAT GRIM gik konkurs sidste år og efterladte en masse gæld, som deres underleverandører skulle betale.