Biryani er en indisk risret uden kød. Denne udgave er med frisk mynte og svampe. En super lækker opskrift, som kan begejstre de fleste.
Biryani er en af de mest populære retter i Indien og den kommer i et utal af variationer. Min absolut yndlings er den biryani, som jeg nu vil dele opskriften på.
Den smager fantastisk frisk af mynte og krydderier, og så giver svampene en superlækker umami-smag.
Denne opskrift er tilfældigvis vegansk, så alle kan nyde denne ret, derfor er det den perfekte ret at servere til sine gæster. Biryani kan spises alene eller i en kombination sammen med en curry. Mange indere plejer også at spise raita sammen med den.
Indernes svar på stegte ris
Denne opskrift er på en af de slags retter, som lander godt i maven. Den er forfriskende, så man føler sig ikke overmæt efter at have spist den. Derfor passer den rigtig godt til solskinsdage, hvor man mest har lyst til mad, som ikke er for tungt.
Biryani er ligesom Indiens svar på Thailands fried rice, dog tror jeg ikke, at den er ligeså udbredt i den vestlige del af verden som fried rice er. En skam for biryani er virkelig en god ret.
Forleden da min kæreste lavede den her risret med mynte og svampe, var min første indskydelse af sige "lad os lave her igen i morgen", så lækker er den!
Opskrift på indisk biryani
Biryani (indisk risret med mynte og svampe)
Ingredienser
- 150 gram basmatiris
- 50 gram mynte
- 20 gram koriander
- 200 gram champignon
- 2 spiseske olie
- 3 nelliker - hele
- 3 grøn kardemomme
- 1 kanelstang
- 2 laurbærblade
- 0,5 teske fennikelfrø
- 2 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 4 centimeter ingefær
- 0,5 spiseske limesaft
- 2 grøn chili
- 1 teske salt
Sådan gør du
- Start med at tage en gryde og tilføj basmatirisene, hæld cirka dobbelt så meget vand i gryden, som der er ris i. Lad risene koge i 10-15 minutter, men tjek undervejs, om de er ved at være færdige. Det er vigtigt, de ikke overkoger. Si nu vandet fra.
- Tag en blender og blend mynte, koriander og grøn chili sammen, tilføj eventuelt en smule vand for at få det til at blende lettere sammen. Stil blandingen til siden.
- Tag en gryde og tilføj olien. Når olien er varm, tilføjes nelliker, kardemomme, kanel, laurbærblade og fennikelfrø. Tilføj et finthakket løg og steg det i fem minutter eller indtil det bliver gyldent.
- Tilføj finthakket hvidløg og revet ingefær og steg yderligere i to minutter.
- Tilføj mynte- blandingen fra tidligere og steg det hele sammen i to minutter.
- Tilføj skiverne af champignoner og salt. Lad det stege i fem minutter. Tilføj de kogte ris og bland det hele godt sammen.
- På en seperat pande steges skiver af rødløg i olie i 15 minutter, indtil de bliver sprøde og bliver karamelfarvet.
- Server risen med de stegte løg ovenpå og pynt med limesaft og mynteblade. Enjoy.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Biryani serveres straks, og her får du et virkelig lækkert måltid. Et stykke naanbrød passer også fint til.
Se også mine opskrifter på:
Butter chicken (klassisk indisk murgh makhani)
Aloo Gobi - indisk vegetarret fuld af smag
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Ragnhild øster
Elsker indisk mad. Nemt smager altid godt og man er ikke forædt bagefter