Aloo Gobi er den lækreste vegetarret, som virkelig mætter godt. Samtidig så smager den himmelsk, og så er det også en SU-venlig ret.
Aloo Gobi er en klassisk indisk ret fra den nordlige del af Indien. Denne ret er perfekt, da kartofler og blomkål altid er billige og i sæson i Indien, derfor har alle indiske husmødre deres version.
Både kartofler og blomkål er grønsager, som mætter godt, og derfor er det ideelt at spise retten til aftensmad eller frokost.
Denne opskrift er let at lave. Selvom ingredienslisten er halvlang, er det næsten umuligt at mislykkes. De fleste ingredienser er noget, man ofte allerede har liggende i sit køkken, så den er let at komme i gang med.
Opskrift på Aloo Gobi med blomkål
Aloo Gobi - Indisk ret med blomkål og kartofler
Ingredienser
- 1 stk blomkål - i små stykker
- 3 stk kartofler - i små stykker
- 1 stk løg - hakket
- 2 stk mellemstore tomater - hakket
- 2 spsk ingefær - revet
- 4 fed hvidløg - hakket
- 1 stk frisk chili - hakket
- 2 spsk olie
- 1 spsk salt
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk sorte sennepsfrø
- 1 tsk surkemeje
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk Garam masala
- 3 spsk frisk koriander - hakket
Sådan gør du
- Tag en pande og tilføj en spsk olie. Tilføj blomkål og kartoflerne. Lad dem stege på medium varme i ti minutter, indtil de får en gylden farve.
- Tag en til pande og tilføj olie, spidskommen, sorte sennepsfrø. Steg det, indtil frøene begynder at sprække. Dette tager cirka to minutter.
- Tilføj løget og steg det i fem minutter, tilføj hvidløg, ingefær og chili. Steg det i yderligere fem minutter, til løget bliver gyldent.
- Tilføj de hakkede tomater og salt. Bland det godt sammen og put låg på panden. Lad det stege i fem minutter, eller indtil tomaterne er blevet smattet af udseende.
- Tilføj gurkemeje, stødt koriander, garam masala og bland det godt sammen.
- Tilføj de stegte blomkålsstykker og kartofler og steg det hele sammen i fem til ti minutter med låg på.
- Pynt med frisk hakket koriander og server aloo gobi med varme naan eller fladbrød.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan også vælge at lave en fuld "thali" - det vil sige et måltid baseret på en ret med grønsager såsom Aloo Gobi, dahl, ris og naan eller chapati.
Og så kan du tilføje flere forskellige grønsager så som ærter, grønne bønner eller gulerødder.
Men jeg er vild med den simple udgave af vegetarretten, som denne opskrift også er skrevet ud fra.
Se også vores andre indiske opskrifter:
Paneer Capsicum- indisk vegetarret med spinat
Mark
Hejsa
Når du i opskriften til Aloo Gobi skriver to stk hakkede tomater.
Hvad mener du så præcist? To dåser med hakkede tomater eller simpelthen to tomater, der er hakkede?
Tak for masser af inspiration
Vh Mark
Rakel Seneca
Hej Mark
Tak for din kommentar.
I opskriften skal du bruge to mellemstore tomater som du selv hakker.
Forsæt god dag
Vh Rakel