Aloo gobi er den lækreste vegetarret, som virkelig mætter godt. Samtidig så smager den himmelsk og så det også en SU-venlig ret.
Aloo gobi er en klassisk indisk ret fra den nordlige del af Indien. Denne ret er perfekt, da kartofler og blomkål altid er billige og i sæson i Indien, derfor har alle indiske husmødre deres version af denne opskrift. Opskriften er baseret på den samme opskrift, som min indiske kæreste er vokset op med. I hans barndom var aloo gobi en fast ret på ugens menu.
Både kartofler og blomkål er grønsager, som mætter godt, og derfor er det ideelt at spise retten til aftensmad eller frokost, som jeg gjorde i dag. Man kan også vælge at lave en fuld "thali" - det vil sige et fuldt måltid baseret på en ret med grønsager såsom aloo gobi, dhal, ris og naan eller chapati.
Denne opskrift er også let at lave, selvom ingredienslisten er halvlang, så er det næsten umuligt at selve retten mislykkes. De fleste ingredienser er også noget, man ofte allerede har liggende i sit køkken, så den er let at komme i gang med. For mig er det i hvert fald en af de retter, som jeg ofte laver - især på de dage, hvor jeg har svært ved at finde ud af, hvad der skal laves til aftensmad.
Man kan også vælge at tilføje flere forskellige grønsager så som ærter, grønne bønner eller gulerødder. Men jeg er vild med den simple udgave, som denne opskrift også er skrevet udefra.
Opskrift på aloo gobi med blomkål
Aloo gobi - Indisk ret med blomkål og kartofler
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på min huskeliste UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 1 stk blomkål i små stykker
- 3 stk kartofler i små stykker
- 1 stk løg hakket
- 2 stk tomater hakket
- 2 spsk ingefær revet
- 4 fed hvidløg hakket
- 1 stk frisk chili hakket
- 2 spsk olie
- 1 spsk salt
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk sorte sennepsfrø
- 1 tsk surkemeje
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk Garam masala
- 3 spsk frisk koriander hakket
Sådan gør du
- Tag en pande og tilføj en spsk olie. Tilføj blomkål og kartoflerne. Lad dem stege på medium varme i ti minutter, indtil de får en gylden farve.
- Tag en til pande og tilføj olie, spidskommen, sorte sennepsfrø. Steg det, indtil frøene begynder at sprække. Dette tager cirka to minutter.
- Tilføj løget og steg det i fem minutter, tilføj hvidløg, ingefær og chili. Steg det i yderligere fem minutter, til løget bliver gyldent.
- Tilføj de hakkede tomater og salt. Bland det godt sammen og put låg på panden. Lad det stege i fem minutter, eller indtil tomaterne er blevet smattet af udseende.
- Tilføj gurkemeje, stødt koriander, garam masala og bland det godt sammen.
- Tilføj de stegte blomkålsstykker og kartoffler og steg det hele sammen i fem til ti minutter med låg på.
- Pynt med frisk hakket koriander og server med varme naan eller fladbrød.
Se også vores andre indiske opskrifter:
Kom med din kommentar her