Peanutbuttergryde er den lækreste afrikanske curry med søde kartofler, spinat og kokosmælk. Den smager skønt, og så er den nem at lave.
Peanutbuttergryde er så cremet og lækker, at det må være en af mine yndlingsopskrifter. Den er ovenikøbet fuld af proteiner og god næring, som er ideel til en travl hverdag
Den vegetariske simreret har smag af krydderier, ingefær og hvidløg, men jeg vil også mene, at den er meget børnevenlig, da den har en sød smag fra peanuts og kokosmælk.
Du kan sagtens tilføje flere forskellige grønsager til retten eller udskifte spinaten med grønkål eller lignende.
Opskrift på peanutbuttergryde
Peanutbuttergryde
Ingredienser
- 1 tsk olie
- 1 stk rødløg - hakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 5 centimeter ingefær - revet
- 0,5 tsk koriander - stødt
- 0,5 tsk spidskommen - stødt
- 0,5 tsk chilipulver
- 1 tsk chiliflager
- 1 stor tomat - frisk
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk brun farin
- 0,5 stk bouillonterning - vegetarisk
- 2 dl vand
- 2 dl kokosmælk
- 2 dl hakkede tomater - fra dåse
- 60 gram peanutbutter
- 300 gram søde kartofler
- 1 håndfuld spinat - frisk
- 2 spsk limejuice
Sådan gør du
- Start med at tage en gryde, varm olien op. Tilføj hakket løg og steg det i to minutter. Tilføj nu hvidløg og fintrevet ingefær, steg det sammen i to minutter.
- Tilføj stødt koriander, stødt spidskommen, chilipulver og chiliflager. Steg det sammen i ti sekunder, så krydderierne bare bliver let ristet. Skær den friske tomat i stykker og kom dem i gryden, tilføj også salt og brun farin.
- Rør det godt sammen og lad det hele stege i et par minutter, indtil tomaten har afgivet al sin væske.
- Tilføj derefter bouillonterning, vand, kokosmælk og hakkede tomater. Skær de søde kartofler i terninger og kom også dem i gryden.
- Tilføj peanutbutter og rør det godt sammen. Lad retten nu simre på lav varme med et låg, som dækker gryden halvt. Lad retten simre i 20 minutter.
- Tjek derefter om kartoflerne føles bløde og færdigkogte. Når de er færdige, tilføjes spinaten som er hakket groft. Lad det simre i et par minutter mere.
- Smag peanutbuttergryde til med limesaft og eventuelt mere salt og chili.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Denne ret stammer fra Vestafrika, og da opskriften er vegansk, kan den spises af alle.
Server peanutbuttergryde med kogte ris og drys gerne peanuts og friske korianderblade udover retten, før I spiser.
Se flere opskrifter på vegetariske currys:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: