Vegetarisk karry fra Japan med grøntsager er virkelig den lækreste ret, som er smækfuld af vitaminer. Perfekt til både hverdag og weekender.
Vegetarisk karry fra Japan er faktisk en af de bedste currys, jeg har lavet, og det er ikke så lidt endda. Jeg har nemlig rejst og lært at lave currys fra alle mulige steder i Asien.
Men denne her slår dem. Ikke kun fordi den smager super godt, men også fordi den er dejlig sund, og så er den ret så nem at lave.
Jeg laver altid dobbeltportion af den, så den også kan serveres dagen efter.
Jeg plejer at spise den sammen med ris og i dette tilfælde syltede, japanske agurker med sesam. Du kan også vælge at tilføje kød, hvis du ikke ønsker den skal være vegetarisk. Kylling passer bedst.
Se også disse opskrifter:
- Dumplings med et delikat fyld af grøntsager
- Hjemmelavet, vegetarisk sushi
- Vegetarcurry fra Indien - chana masala
Opskrift på vegetarisk karry fra Japan med grønsager
Vegetarisk karry fra Japan
Ingredienser
- 1 stk løg
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 2 hele gulerødder
- 1 tsk ingefær - stødt
- 1 tsk karry - stødt
- 1 tsk garam masala
- 0,5 tsk gurkemeje - stødt
- 1 spsk agavehonning - eller sirup
- 2 spsk sojasauce
- 1 spsk tomatpuré
- 0,5 stk bouillonterning - vegetarisk
- 5 dl vand
- 0,5 hoved blomkål
- 1 stk sød kartoffel
Sådan gør du
- Start med at hakke løget og hvidløg. Tag nu en stor gryde og tilføj olie, hakket løg og hakket hvidløg. Lad det stege sammen i et par minutter.
- Skræl gulerødderne og skær dem i fine stykker. Tilføj det til gryden og steg det sammen i fem minutter.
- Kom stødt ingefær, karry, garam masala og gurkemeje i gryden, rør det godt sammen og tilføj derefter tomatpuré. Rør det sammen og lad det stege i et minut.
- I en elkedel koges vandet, når vandet har kogt, blander du bouillonterningen sammen med vandet. Hæld det derefter over i gryden. Tilføj agavehonning og sojasauce. Rør det godt sammen.
- Put nu låg på gryden og lad det simre i cirka 10 minutter - eller indtil gulerodsstykkerne er blevet bløde.
- Tag derefter en stavblender og blend saucen til en cremet og ensartet sauce.
- I mens saucen simrer, forbereder du grøntsagerne. Skræl den søde kartoffel og skær den i mundrette stykker, skær også blomkålen i små buketter.
- Kom dem på en pande og tilføj en deciliter vand til panden, put derefter låg på. Lad grønsagerne dampe i cirka fem til ti minutter.
- Hæld vandet fra grønsagerne og tilføj dem til gryden med sauce. Lad nu saucen simre i fem minutter sammen med blomkålen og søde kartofler.
- Smag til med sojasauce og så er din vegetarisk karry til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan putte lige de grøntsager i vegetarisk karry, som du ønsker. Så det er bare med at tømme grønsagsskuffen.
Skal det være en vegansk ret, skal du bruge sirup i stedet for honning.
Japanerne har en særlig karryblok, som de bruger til deres karryretter. Men da den er svær at få fat på i Danmark, har jeg sammensat en række krydderier, som matcher deres blokke.
Del dine ideer og tanker med os andre her: