• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Chana Masala - indisk vegetarcurry med kikærter

Chana Masala - indisk vegetarcurry med kikærter

Chana Masala indisk ret
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 25. august 2021

Chana Masala er en krydret ret fra Indien, som er baseret på tomater og kikærter. En enkel, velsmagende ret med masser af krydderier og duft.

Chana Masala er en af klassikerne i det indiske køkken, eller rettere sagt det nordindiske køkken.

Chana betyder kikærter, Masala den kendte krydderiblanding Garam Masala, og navnet dækker rettens indhold.

Her er kikærterne nemlig hovedingrediensen i en en tyk, velkrydret tomatsovs, hvor ingefær og hvidløg spiller sammen med krydderierne.

Server med basmatiris, naan, chutney og pickles, så har du et fyldigt måltid. Og hvis du spiser mejeriprodukter, vil jeg anbefale, at du også serverer en raita til.

Opskrift på den indiske ret Chana Masala

Chana Masala indisk ret
Karen SenecaKaren Seneca

Chana Masala

5 fra 3 stemmer
Chana Masala er en krydret ret fra Indien, som er baseret på tomater og kikærter. En enkel, velsmagende ret med masser af krydderier og duft.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Indisk
Kalorier: 57
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk sennepsfrø
  • 1 tsk spidskommenfrø
  • 1 chili - tørret
  • 1 løg - hakket
  • 2 spsk ingefær - frisk, revet
  • 4 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 0,5 tsk gurkemeje - stødt
  • 0,5 tsk koriander - stødt
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 ds tomatpure - lille
  • 1 ds flåede tomater
  • 2 ds kikærter
  • 1-2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at hakke løg, presse hvidløg og rive den friske ingefær.
  2. Varm olien op på en pande og tilsæt sennepsfrø. Varm dem op, til de begynder at revne og tilsæt derefter spidskommenfrø. Rist dem et minuts tid.
  3. Tilsæt løg, laurbærblade og den tørrede chilifrugt. Svits til løgene er bløde.
  4. Tilsæt ingefær og hvidløg og svits, til de ikke længere dufter så stærkt.
  5. Tilsæt resten af krydderierne: gurkemeje, koriander og chiliflager og svit et minuts tid.
  6. Hæld tomatpure og de hakkede, flåede tomater i og kog i fem minuter.
  7. Tilsæt kikærter og kog yderligere fem minutter.
  8. Hæld salt og en dl. vand i, rør rundt og vurder, om du vil have en tyndere sovs. Hvis det er tilfældet, hælder du endnu en dl. vand i sovsen. Kog i fem minutter.
  9. Til sidst tilsætter du citronsaft og sukker. Rør godt rundt og smag til, om der skal mere salt eller sukker i retten. Nu er din chana masala klar til at blive serveret.

Næringsindhold

Kalorier: 57kcalKulhydrater: 6gProtein: 1gFedt: 4gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 1gNatrium: 594mgKalium: 91mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 191IUVitamin C: 3mgCalcium: 21mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hvis du spise en raita til retten, kan du blande yoghurt med finthakkede mynteblade, små agurketern og salt.

Gør det gerne i god tid, så raitaen kan trække smag i køleskabet, før den skal spises.

Du kan læse om det indiske køkken her:

Det indiske køkken - farverigt og perfekt krydret

Se også nogle af vores andre opskrifter:

  • Butter chicken
  • Indisk vegetarisk streetfood
  • Chicken masala i ovn med bulgursalat
  • Tikka masala kylling - lækker indisk kyllingeret
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required