Indisk street food er noget, inderne mødes om efter arbejde. Her er opskriften på Vada Pav, som er en lækker krydret kartoffelkugle i brød.
Hvis man går sin aftentur ned ad en hvilken som helst gade i Mumbai, vil man helt sikkert spotte en Vada Pav-bod eller to.
I stedet for en fyraftensøl med kollegaerne efter arbejde som i Danmark, mødes mange indere med deres venner ved det lokale gadekøkken, hvor de kan fejre, at en dags arbejde er ovre med en varm chai og indisk street food som friske Vada Pavs.
Selve navnet Vada Pav kommer fra Vada, som er en form for krydret, friteret kartoffelblanding og Pav, der betyder brød.
I indien bruger man oftest en meget blød, hvid bolle, lidt a la danske krydderboller, men man må egentlig selv om, hvilke slags boller man gerne vil nyde sine Vadas i.
Man kan selvfølgelig også vælge at spise Vada for sig selv, og de er især superlækre med forskellige slags chutneys.
Denne opskrift giver cirka seks Vada Pavs. Denne type indisk street food smager allerbedst, når de serves, lige så snart de er kommer op fra olien.
Og så vil jeg klart anbefale at drikke en krydret chai samtidig, for så sker der et rigtigt lækkert samspil mellem det søde, det krydret, saltet og knasende sprøde.
Opskrift på indisk street food
Indisk street food Vada Pav
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 2 spsk smagsneutral olie
- ½ tsk sorte sennepsfrø
- 3 karryblade kan undlades
- 2 cm frisk ingefær snittet
- 2 fed hvidløg
- ½ frisk chili hakket
- 2 spsk koriander friskhakket
- ½ tsk gurkemeje
- 2 store kartofler ca. 400 gram
- ½ tsk salt
- 1 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Kog kartofler i cirka 20 minutter, til de bliver bløde. Fjern derefter skrællen og mos dem. Stil dem til side.
- I en stor pande varmer du to spiseskefulde olie sammen med de sorte sennepsfrø og karrybladene.
- Når sennepsfrøene begynder at sprutte, kan du tilføje finthakket ingefær, hvidløg, chili og koriander. Steg det i et par minutter, til den rå lugt af ingefær begynder at aftage.
- Tilføj gurkemeje og steg det sammen med ovenstående i 30 sekunder.
- Sluk for varmen og tilføj kartoffelmosen samt citronsaft og salt efter behov. Mix det godt sammen og lad det køle ned til rumtemperatur.
- Imens kartoffelblanding køles ned, kan du starte på dejen.
- Bland alle de tørre ingredienser: kikærtemel, rismel, gurkemeje, chilipulver, salt og natron. Tilføj vand lidt efter lidt. Dejen skal have konsistens som en pandekagedej.
- Tag nu kartoffelblandingen og rul den til seks kugler på størrelse med store golfbolde.
- Varm din fritureolie op i en gryde på medium varme. Test eventuelt om den er varm nok ved at putte en smule dej i olien. Hvis dejen sprutter en smule, er olien klar til vores Vadas.
- Dyp en kartoffelkugle i dejen en af gangen og put dem forsigtigt i den varme gryde. Lad være med at røre for meget ved dem, kun når de skal vendes. Forsæt til alle Vadas er gyldenbrune og sprøde.
- Put de varme Vadas på et stykke køkkenrulle eller avispapir i et minut for at absorbere overskydende olie.
- Server straks de varme Vada i en bolle med forskellige indiske chutneys - eller spis dit indisk street food alene med en kop chai.
Ekstra tip til indisk street food
Hvis der er for meget dej tilbage, kan du tilføje to spiseskefulde vand og drys dejen forsigtigt ned i den varme fritureolie.
Efter de er gyldne, skal de tages op og lægges på et stykke køkkenrulle, drysses med en smule salt, og så har du en lækker ekstra snack ved siden af dine Vada Pavs.
Kom med din kommentar her