Chai te er en krydret og sød te fra Indien, som dufter eksotisk og smager skønt. Her er opskriften på den varme drik direkte fra Goa.
Denne opskrift på chai te er direkte fra min datter og hendes kæreste. De bor i Goa i Indien og begynder hver eneste dag med at drikke hjemmelavet chai te.
Hele huset fyldes med den herlige duft, som stammer fra de forskellige krydderier.
Herhjemme kan man købe chai te i pulverform, men meget af det er hvinende sødt.
Vil du have en god, krydret te med den rette blanding af mælk, krydderier og te, kan det betale sig at lave den selv. Det tager max. 10 minutter og smager helt fantastisk.
Opskriften her giver to store kopper.
Ingredienser til indisk chai
En lille håndfuld revet ingefær.
Fire knuste, grønne kardemommefrø.
En stang kanel.
Tre spiseskefulde sort te.
To deciliter sødmælk.
To deciliter vand.
Fremgangsmåde
- Bring vandet i kog en lille gryde.
- Riv ingefær på et lille rivejern og knus kardemommefrøene i en morter.
- Tilsæt den lille håndfuld revet ingefær og de knuste kardemommefrø samt kanelstangen.
- Kog det hele sammen i et par minutter.
- Tilføj den løse, sorte te eller et par teblade, hvis du ikke bryder dig om løs te.
- Hæld mælken i og bring drikken i kog. Lad din chai te simre, indtil det får en gylden farve. Skal den være stærk, skal den koge i fem minutter, hvis du ønsker den mindre stærk, tager du den af komfuret efter tre minutter.
- Si teen gennem en lille sigte og server.
- Tilsæt rørsukker efter behag.
Opskrifter på indisk mad
Her på Madens Verden har vi opskrifter på mad fra øst og vest, syd og nord. Her er nogle af vores opskrifter på indiske retter:
Pandestegte naan med raita og dhal
Blomkålscurry - indisk vegetarmad
Del dine ideer og tanker med os andre her: