Dumplings med fyld af grøntsager er en af de lækreste retter fra det asiatiske køkken. Denne udgave er vegetarisk og relativ let at lave.
Dumplings med fyld af grønsager er en af de retter, som jeg altid bestiller, når jeg er ude og spise på asiatiske restauranter. Det er fordi, de bare er dødlækre, og så er de også ret fine at se på.
Det er til gengæld også en af de retter, som jeg ikke selv troede, at jeg kunne lave, indtil jeg lavede hjemmelavet ravioli og derefter fik blod på tanden efter at lave flere små pastapakker.
Men mine damer og herrer: Det er faktisk ikke så svært igen og det er et ret hyggeligt projekt. Jeg selv lyttede til en god podcast, imens jeg foldede dejen henover det lækreste fyld.
Så er det ikke kun lækkert at spise denne ret men også at lave den. Indholdet er super alsidigt, for du kan næsten putte hvad som helst i dem, men denne opskrift må jeg indrømme, er den bedste.
En fusion mellem kinesisk og japansk
Næsten alle lande i hele Asien har deres egen udgave af dumplings. Forskellen er ofte, hvordan de folder dejen, og hvilke slags fyld de putter i dem.
Denne opskrift er inspireret af Kina. Men jeg har tilberedt dem, ligesom de tilbereder den japanske udgave kaldet gyoza.
Det vil sige, at de først steges på én side og bliver sprøde, og derefter bliver de dampet. Dette er virkelig lækkert.
Du kan vælge at servere dem for sig selv eller som en del af et større kinesisk måltid, begge dele vil helt klart imponere selv den mest berejste person.
Opskrift på dumplings med grøntsager
Dumplings med fyld af grønsager
Ingredienser
Dejen
- 300 gram hvedemel
- 160 ml varmt vand
- 0,5 tsk salt
- 2 spsk kartoffelmel
Fyldet
- 1 spsk sesamolie
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk ingefærpasta
- 1 stk løg
- 100 gram gulerødder
- 150 gram champignoner
- 60 gram porrer
- 200 gram hvidkål
- 2 spsk soyasauce
- 1 spsk riseddike
- 1 tsk chilisauce
- 1 stk forårsløg
- 1 spsk sesamfrø
- 1 spsk olie
Sådan gør du
- Start med at blande hvedemelet og saltet sammen. Tilføj derefter lidt varmt vand ad gangen, imens du ælter det sammen med dine hænder. Ælt dejen i tre til fem minutter, til den er blød og glat.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og stil den på køl, imens du laver fyldet.
- Start med at finhakke alle grøntsagerne. Tag nu en pande og tilføj sesamolie, champignoner, løg og gulerødderne. Steg dette i cirka to-tre minutter.
- Tilføj nu porre og hvidkål. Steg det i yderligere fem minutter, eller indtil grønsagerne er blevet bløde. Tilsæt hvidløg, ingefær, riseddike, chilisauce og soyasauce. Bland det godt sammen og lad det stege i et minuts tid. Lad fyldet køle ned en smule, mens du ruller dejen ud.
- Tag dejen fra køleskabet og del den i to dele. Drys en smule kartoffelmel på din bordplade og tag nu én del og rul den fladt ud, til den er flad som en pandekage. Brug nu et stort glas eller en form til at udskærer 10 runde forme. Forsæt med den næste del af dejen og skær yderligere 10 forme ud.
- Tag en af de runde fladt rullede stykker i din hånd, tilføj en spiseske fyld i midten, Med din finger putter du forsigtigt en smule vand hele vejen rundt i kanten af dejen, fold den henover fyldet, så du nu har en halvmåneform. Lav tre viftefold i hver side af dumplingen og pres nu alle kanterne sammen, så der ikke er noget fyld som falder ud. Forsæt, indtil alle dumplings er blevet lavet. Hvis du oplever, at dejen er klistret, så kan du drysse en smule kartoffelmel hen over den.
- Tag nu en pande og varm en smule olie op på mellem varme. Put dumplings på panden, cirka fem ad gangen afhængigt af størrelsen på panden. Steg dem på kun en side i to-tre minutter - eller indtil bunden er gyldenbrun.
- Hæld nu 160 ml vand henover dem og put låg på panden. Skru temperaturen ned på lav varme og lad dem dampe i cirka syv minutter.
- Server dem med soyasauce og friskhakket forårsløg samt sesamfrø.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan købe dejen til dumplings i asiatiske købmandsbutikker, hvis du er så heldig at have en i den by, du bor i.
Se også vores andre opskrifter fra det asiatiske køkken:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: