Mango sticky rice lavet på grødris er den lækreste dessert fra Thailand. Det er virkelig svært ikke at blive afhængig af den.
Mango sticky rice er helt vild lækker. Det er den perfekte kombination af sødme, syre, salt og med en dejlig rund smag af kokos. Hvad mere kan man ønske sig?
Denne dessert er selvfølglig traditionelt set lavet med ægte sticky rice, dog er de en smule svære og dyre at skaffe i Danmark, derfor har jeg eksperimenteret mig frem til, hvordan man bruger grødris.
Grødris er meget lettere at skaffe, men med det helt samme resultat. De andre ingredienser er heldigvis rigtig lette at skaffe og det fede ved denne dessert er også, at den ikke kræver særlig mange ingredienser.
Dog må vi være opmærksomme på, at mangoen er stjernen i denne ret.
Så det er vigtigt at vælge den mest modne og søde mango, man kan finde. Du kan eventuelt lade den modne et par dage ekstra, hvis den ikke er moden nok.
Populær dessert overalt i Thailand
Jeg tror, at jeg har spist denne dessert flere gange, end jeg kan tælle - og i mange forskellige lande. Jeg er virkelig stor fan af den.
I Thailand kan man købe den hos næsten hver anden gadesælger. Så vi har med en super populær dessert at gøre.
Så selvom vi ikke sidder i Thailand, så kan mango sticky rice lavet på grødris sende ens smagsløg direkte ned til solen og palmerne.
Se her hvor let og hurtigt du kan bikse denne dessert sammen og vær forberedt på at overaske din familie, dine gæster eller dig selv med, hvor lækker den er.
Opskrift på mange sticky rice lavet på grødris
Mango sticky rice lavet på grødris
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 50 gram grødris
- 1 dl vand
- 200 ml kokosmælk
- 1 spsk rørsukker
- 0,5 tsk salt
- 1 stk mango
- 4 blade frisk mynte
Sådan gør du
- Start med at skylle grødrisene, og lad dem ligge i blød i vand i en time.
- Hæld nu vandet fra og tilføj en deciliter rent vand til grødrisene. Bring dem i kog. Når de koger, skruer du ned på lav varme og putter låg på gryden.
- Lad risen simre i ti minutter og fjern dem fra varmen, behold låget på.
- I en ny gryde tilsættes kokosmælken, rørsukker og salt. Kog denne blanding op, så sukkeret smelter. Smag på saucen og tilføj eventuelt mere sukker og salt.
- Hæld nu halvdelen af kokossaucen hen over de færdigkogte ris. Du skal ikke røre rundt i dem, men derimod bare lade dem trække. Lad dem trække i en time.
- Server nu sticky rice med en halv mango per person og hæld den resterende sauce hen over hver mango. Pynt med frisk mynte.
Se også vores andre eksotiske desserter, som også sender dine smagsløg på ferie:
Kom med din kommentar her