Hyldeblomst er i sæson i juni. Og hvilken herlig sæson. De hvide, små hyldeblomster hænger som lysglimt på hyldetræet og spreder sin aromatiske duft, når man går forbi.
Hvis man altså går forbi, for hyldens blomster er lige så anvendelige som dens bær.
De fleste af os kender til hyldeblomstsaft, men det er ikke det eneste, man kan bruge hyldeblomst til.
Hvad med is og kager? For ikke at glemme drinks, hvor den stærke spiritus blandes med den søde blomstersmag og boblende cava.
Indhold
- Vikingerne spiste dem
- Smagen
- Opskrifter
- Hyldeblomstsaft - nem opskrift
- Friterede hyldeblomster
- Hyldeblomst panna cotta
- Tærte med hyldeblomst og hindbær
- Hyldeblomstmousse med jordbær
- Studenterhuekage med hyldeblomstmousse
- Opskrift på hjemmelavet hyldeblomst sorbet is
- Hyldeblomst sukker med mynte (hjemmelavet)
- Hyldeblomstsirup til drinks og desserter
- Ginger beer med hyldeblomst og agurk (sommerdrink)
- Sommerdrink med hyldeblomstsaft
- Hyldeblomst mojito med eller uden alkohol
- Mocktail med hyldeblomst og citron (drink uden alkohol)
- English Garden Cocktail
- FAQ
- Kommentarer
Vikingerne spiste dem
En klase hyldeblomster pynter også på toppen af en lagkage. Ja, der er mange muligheder for at udnytte blomsterne i juni måned.
Hylden har vokset i Danmark i flere tusind år, og vikingerne spiste bærrene. Ja, de mente ligefrem, at hylden var hellig, og kunne tiltrække alfer.
Om det er sandt, skal vi ikke gøre os kloge på, men blomsternes duft og smag kan i hvert fald mætte vores sanser.
Smagen
Hvordan beskriver man smagen af hyldeblomst? Det er svært, men de fleste kender smagen af saftevandet i en hjemmelavet hyldeblomstsaft.
Da hyldeblomsterne er lettere basiske i smagen, kræver det altid syrlige citroner, så smagen bliver afbalanceret.
Et godt tip, når du har plukket hyldeblomster og skal bruge dem i saft: Pas på med at skylle, for så kan du risikere at skylle for meget af blomsterstøvet af. Og det er her smagen sidder.
Opskrifter
Hyldeblomstsaft - nem opskrift
Friterede hyldeblomster
Hyldeblomst panna cotta
Gå til opskriftTærte med hyldeblomst og hindbær
Hyldeblomstmousse med jordbær
Gå til opskriftStudenterhuekage med hyldeblomstmousse
Gå til opskriftOpskrift på hjemmelavet hyldeblomst sorbet is
Hyldeblomst sukker med mynte (hjemmelavet)
Hyldeblomstsirup til drinks og desserter
Ginger beer med hyldeblomst og agurk (sommerdrink)
Sommerdrink med hyldeblomstsaft
Hyldeblomst mojito med eller uden alkohol
Mocktail med hyldeblomst og citron (drink uden alkohol)
English Garden Cocktail
Der er noget magisk ved at spise blomster. Børn elsker at være med til at plukke blomsterne for derefter at forvandle dem til de sødeste, mest duftende kager.
Lav en pandekagedej, dyp hyldeblomst i den og friter dem. Det er en herlig sommerdessert.
Læs også om hyldebær, som vi kan lave saft og grød af i det tidlige efterår: Fakta om hyldebær.
FAQ
Det er sæson for de blomstrende hvide hyldeblomster i juni måned. Det er vigtigt, at blomsterskærmene er sprunget helt ud, da smagen sidder i de blomstrende blomster. De blomstrer fra start juni og ofte ind i start juli.
Først og fremmest kan man lave hyldeblomstsaft af hyldeblomster. Herudover kan du lave fritterede hyldeblomster, bruge hyldeblomster i drinks, kager og desserter.
Ja, det kan man godt. Hyldeblomster kan miste lidt af farven, når de har været på frost, men smagen bevares, og du kan fint lave hyldeblomstsaft med hyldeblomst, der har været på frost, helt ind i efteråret. Og det er jo skønt at få en duft og smag af sommer midt i den mørke tid.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments