• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta

Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta

Hyldeblomst
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. maj 2025 - Udgivet: 4. maj 2025

Hyldeblomst er i sæson i juni. Og hvilken herlig sæson. De hvide, små hyldeblomster hænger som lysglimt på hyldetræet og spreder sin aromatiske duft, når man går forbi.

Hvis man altså går forbi, for hyldens blomster er lige så anvendelige som dens bær.

De fleste af os kender til hyldeblomstsaft, men det er ikke det eneste, man kan bruge hyldeblomst til.

Hvad med is og kager? For ikke at glemme drinks, hvor den stærke spiritus blandes med den søde blomstersmag og boblende cava.

Indhold
  • Vikingerne spiste dem
  • Smagen
  • Opskrifter
  • Hyldeblomstsaft - nem opskrift
  • Friterede hyldeblomster
  • Hyldeblomst panna cotta
  • Tærte med hyldeblomst og hindbær
  • Hyldeblomstmousse med jordbær
  • Studenterhuekage med hyldeblomstmousse
  • Opskrift på hjemmelavet hyldeblomst sorbet is
  • Hyldeblomst sukker med mynte (hjemmelavet)
  • Hyldeblomstsirup til drinks og desserter
  • Ginger beer med hyldeblomst og agurk (sommerdrink)
  • Sommerdrink med hyldeblomstsaft
  • Hyldeblomst mojito med eller uden alkohol
  • Mocktail med hyldeblomst og citron (drink uden alkohol)
  • English Garden Cocktail
  • FAQ
  • Kommentarer

Vikingerne spiste dem

En klase hyldeblomster pynter også på toppen af en lagkage. Ja, der er mange muligheder for at udnytte blomsterne i juni måned.

Hylden har vokset i Danmark i flere tusind år, og vikingerne spiste bærrene. Ja, de mente ligefrem, at hylden var hellig, og kunne tiltrække alfer.

Om det er sandt, skal vi ikke gøre os kloge på, men blomsternes duft og smag kan i hvert fald mætte vores sanser.

Billede med hyldeblomst.
Hyldeblomsternes skærme er lette at plukke fra hylden. Og så er hyldeblomst lækre i alt fra saft til sorbet. Blomsterne er i sæson i juni, så det gælder om at udnytte dem i den første sommermåned. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Smagen

Hvordan beskriver man smagen af hyldeblomst? Det er svært, men de fleste kender smagen af saftevandet i en hjemmelavet hyldeblomstsaft.

Da hyldeblomsterne er lettere basiske i smagen, kræver det altid syrlige citroner, så smagen bliver afbalanceret.

Et godt tip, når du har plukket hyldeblomster og skal bruge dem i saft: Pas på med at skylle, for så kan du risikere at skylle for meget af blomsterstøvet af. Og det er her smagen sidder.

Opskrifter

Hyldeblomstsaft - nem opskrift

4.7 fra 18 stemmer
Sommerens bedste opskrift på hyldeblomstsaft. Hjemmelavet saft med hyldeblomster er nem at lave selv, og her er Danmarks bedste opskrift.
Gå til opskrift
billede med hyldeblomstsaft

Friterede hyldeblomster

5 fra 1 stemme
Friterede hyldeblomster er knasende sprøde og passer til et sommerdækket bord. Denne opskrift er let og hurtig at lave og smagen bliver sød og sommerlig.
Gå til opskrift
Friterede hyldeblomster

Hyldeblomst panna cotta

5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
hyldeblomst panna cotta

Tærte med hyldeblomst og hindbær

5 fra 2 stemmer
Her får du opskriften på den lækreste tærte med hyldeblomst og hindbær. Den er lavet med hyldeblomstmousse og toppet med hindbær.
Gå til opskrift
tærte med hyldeblomst og hindbær

Hyldeblomstmousse med jordbær

5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Hyldeblomstmousse

Studenterhuekage med hyldeblomstmousse

5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Studenterhuekage

Opskrift på hjemmelavet hyldeblomst sorbet is

4.8 fra 5 stemmer
Dette er den bedste opskrift på en hjemmelavet hyldeblomst sorbet, der er særdeles forfriskende is, som samtidig er meget nem at lave.
Gå til opskrift
Billede med hjemmelavet hyldeblomst sorbet is

Hyldeblomst sukker med mynte (hjemmelavet)

5 fra 2 stemmer
Prøv lige denne opskrift på hjemmelavet hyldeblomst sukker med mynte. Sukkeret er nemt at lave, og kan drysses på jordbær, kommes i koldskål og meget andet.
Gå til opskrift
hyldeblomst sukker med mynte

Hyldeblomstsirup til drinks og desserter

5 fra 4 stemmer
Hyldeblomstsirup er nem at lave, og så er det bare lækkert at have sin egen hjemmelavet sirup til drinks, dessert og på yoghurt eller skyr.
Gå til opskrift
Hyldeblomstsirup

Ginger beer med hyldeblomst og agurk (sommerdrink)

5 fra 6 stemmer
Her er den klassiske opskrift på ginger beer med hyldeblomst. Det er en super skøn sommerdrink, som tilmed er alkoholfri. Drinken serveres med lidt agurk.
Gå til opskrift
billede med ginger beer med hyldeblomst saft

Sommerdrink med hyldeblomstsaft

5 fra 3 stemmer
Sommerdrink med kølig hvidvin, hyldeblomstsaft og danskvand er en frisk og let drink både til studenterfesten og en hyggelig sommeraften.
Gå til opskrift
Sommerdrink med hyldeblomst

Hyldeblomst mojito med eller uden alkohol

5 fra 5 stemmer
Opskrift på lækker hyldeblomst mojito, som du kan lave med eller uden alkohol. En skøn sommerdrink med mynte, lime, hyldeblomst og danskvand.
Gå til opskrift
hyldeblomst mojito med eller uden alkohol

Mocktail med hyldeblomst og citron (drink uden alkohol)

4.9 fra 32 stemmer
Her får du en opskrift på lækker mocktail med hyldeblomst, citron og blåbær. En læskende og skøn drink uden alkohol, som samtidig er smuk at servere.
Gå til opskrift
billederesultat for mocktail med hyldeblomst og citron

English Garden Cocktail

5 fra 5 stemmer
Sådan laver du en English Garden Cocktail. En populær engelsk drink, der bla. shakes sammen med gin, hyldeblomst og limesaft. Pyntes med agurk.
Gå til opskrift
English Garden Cocktail drink

Der er noget magisk ved at spise blomster. Børn elsker at være med til at plukke blomsterne for derefter at forvandle dem til de sødeste, mest duftende kager.

Lav en pandekagedej, dyp hyldeblomst i den og friter dem. Det er en herlig sommerdessert.

Læs også om hyldebær, som vi kan lave saft og grød af i det tidlige efterår: Fakta om hyldebær.

FAQ

Hvornår er det bedst at plukke hyldeblomst?

Det er sæson for de blomstrende hvide hyldeblomster i juni måned. Det er vigtigt, at blomsterskærmene er sprunget helt ud, da smagen sidder i de blomstrende blomster. De blomstrer fra start juni og ofte ind i start juli.

Hvad kan man bruge hyldeblomster til?

Først og fremmest kan man lave hyldeblomstsaft af hyldeblomster. Herudover kan du lave fritterede hyldeblomster, bruge hyldeblomster i drinks, kager og desserter.

Kan man fryse hyldeblomster?

Ja, det kan man godt. Hyldeblomster kan miste lidt af farven, når de har været på frost, men smagen bevares, og du kan fint lave hyldeblomstsaft med hyldeblomst, der har været på frost, helt ind i efteråret. Og det er jo skønt at få en duft og smag af sommer midt i den mørke tid.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her