Desserter med hyldeblomster er oplagte om sommeren, når hylden blomstrer. Her får du fem påskrifter på dejlige sommerdesserter.
Desserter med hyldeblomster emmer af sol og sommer, og så er de dejlige, parfumerede blomster jo gratis at plukke i det danske sommerland.
Mange laver hyldeblomstsaftevand i juni, når hylden står hvid og flot, og så kan man passende bruge blomsterne og saften til desserter.
Her får du fem desserter med hyldeblomster og hyldeblomstsaft, så du kan servere en dessert, der passer til årstiden.
1. Panna cotta med hyldeblomstsaft
Panna Cotta er en en klassisk italiensk dessert, der minder om en cremet mousse.
Her får du en opskrift med et nordisk twist, hvor der tilsættes hyldeblomstsaft. Du kan både bruge hjemmelavet og købt saftevand til desserten.
2. Cupcakes med hyldeblomst
Her har du endnu en opskrift med hyldeblomstsaft, som du kan lave året rundt, hvis du køber saften.
De små cupcakes er saftige og indeholder hyldeblomstsaft, det samme gør flødeostglasuren.
Pynt dem med friske hyldeblomster og et mynteblad, så har du fine kager.
3. Hyldeblomstmousse med lakridsdrys
Hyldeblomstmousse er en af de desserter med hyldeblomster, som kan portionsanrettes og serveres med eller uden lakridspulver.
I bunden ligger der friske jordbær, som sammen med lakridsen giver en spændende smag.
4. Hjemmelavet sorbet
Er der noget så lækkert som is i varmen? Næppe. Her er en nem opskrift på sorbet-is med en syrlig og sød smag.
En rigtig dejlig måde at afrunde et måltid på.
5. Sprøde blomster i pandekagedej
Friterede hyldeblomster er en knasende sprød dessert, hvor blomsterne dyppes i pandekagedej og frituresteges.
Drysses med flormelis og spises med friske jordbær eller hindbær.
Se også disse drinks med hyldeblomst:
Hyldeblomstdrik med ginger beer

Comments
No Comments