• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Friterede hyldeblomster - en dejlig junidessert

Friterede hyldeblomster - en dejlig junidessert

Friterede hyldeblomster
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. juni 2025 - Udgivet: 9. juni 2020

Friterede hyldeblomster med bær og flormelis er en sommerklassiker med en sød blomstersmag i en sprød dej.

Faktisk er dejen stort set en pandekagedej, som blomsterkronerne dyppes i, hvorefter de friteres i en neutral madolie.

De friterede hyldeblomster kan både serveres som pynt på is og lagkager og som en selvstændig dessert eller "kage" til kaffen.

Jeg er vild med, hvordan blomsterstøvet breder sig til dejen, så man får den fine smag. Og så er det hyggeligt at lave kager på blomster, man selv har plukket.

Indhold
  • Friterede hyldeblomster
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer
Friterede hyldeblomster
Karen SenecaKaren Seneca

Friterede hyldeblomster

5 fra 1 stemme
Friterede hyldeblomster er knasende sprøde og passer til et sommerdækket bord. Denne opskrift er let og hurtig at lave og smagen bliver sød og sommerlig.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 290
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 store hyldeblomstskærme - eller 12 små
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • ½ dl kærnemælk
  • ½ dl sukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk citronskal - revet
  • 1 tsk vaniljesukker
  • salt
  • 5 dl smagsneutral olie

Fremgangsmåde
 

  1. Pluk hyldeblomstskærme, hvor blomsterne er fuldt flor. Når du kommer hjem, skal du ryste dem godt, så insekterne ryger ud af blomsterne. Hvis du skyller dem, forsvinder noget af blomsterstøvet og dermed smagen.
  2. Hæld solsikkeolien i en lille stegegryde og tænd den på 7 - hvis termostaten på komfuret går til 9.
  3. Hæld kærnemælk og mælk i en skål, pisk melet i lidt ad gangen.
  4. Pisk æg, sukker, vaniljesukker, salt og revet citronskal i massen.
  5. Når olien er varm, dypper du blomsterskærmene i dejen en for en, ryster dem lidt, så dejen ikke bliver for tyk, og lægger dem ned i olien.
  6. De friterede hyldeblomster skal kun stege tre til fem minutter. De er færdige, når de har fået en gyldenbrun farve.
  7. Tag dem op af olien og læg dem til afdrypning på et par stykker køkkenrulle.
  8. Server de friterede hyldeblomster med flormelis drysset over og friske jordbær.

Næringsindhold

Kalorier: 290kcalKulhydrater: 43gProtein: 7gFedt: 10gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.04gKolesterol: 83mgNatrium: 627mgKalium: 89mgKostfibre: 1gSukker: 14gVitamin A: 140IUVitamin C: 1mgCalcium: 33mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Opskriften er beregnet til ca. fire personer. Men når nu du er i gang med at plukke hyldeblomster, kan du lige så godt tage en ordentlig buket, så du også kan lave din egen hjemmelavet hyldeblomstsaft.

Det er supernemt at lave, og smagen er helt eminent. Du kan også lave hjemmelavet hyldeblomstsukker med mynte.

FAQ

Hvad er fritterede hyldeblomster?

Det er hyldeblomstskærme, der dyppes i en sød dej og derefter friteres sprøde i olie. De smager blomsteragtigt, let sødt og er sprøde udenpå, saftige indeni – en slags naturlig blomster-donut!

Hvor kan man plukke hyldeblomster?

Pluk på solrige dage, når blomsterne dufter kraftigt. Vælg store, åbne skærme med masser af pollen (det er der smagen sidder). Pluk ikke nær trafikerede veje – vælg rene, grønne områder.

Hvornår er hyldeblomster i sæson?

Sæson for hyldeblomster er typisk slut maj til slut juni i Danmark.

Hvor længe holder fritterede hyldeblomster?

De er bedst nystegte – sprødheden forsvinder hurtigt. Kan opvarmes let i ovn (200 grader i 3 minutter) for at blive sprøde igen.

Kan man fryse fritterede hyldeblomster?

Nej. De er ikke egnet til frysning, så nyd dem friske.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juni 09, 2025 at 5:33 pm

    Tak fordi du bruger opskriften - kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required