Her får du opskriften på den lækreste tærte med hyldeblomst og hindbær. Den er lavet med hyldeblomstmousse og toppet med hindbær.
Tærte med hyldeblomst og hindbær er rigtig smagen af dansk sommer.
Den er lavet med en lækker tærtebund, som smøres med et lag mørk chokolade. Tærten fyldes med en skøn mousse af hyldeblomst og citron og pyntes på toppen med fine, friske hindbær.
Lyder det ikke lækkert?
Du kan lave hyldeblomstmoussen med hjemmelavet hyldeblomstsaft eller købe koncentreret saftevand i supermarkedet.
Se også: Desserter med hyldeblomster - 5 skønne opskrifter
Opskriften på tærte med hyldeblomst og hindbær er udviklet af Ellen Jensen.
Opskrift på tærte med hyldeblomst og hindbær
Ingredienser
Mørdej
- 0,5 vaniljestang
- 70 gram flormelis
- 125 gram smør blødt
- 250 gram hvedemel
- 1 æg
- 1 spiseskefuld citronsaft
Chokolade
- 100 gram mørk chokolade
Hyldeblomstmousse
- 3 blade husblas
- 1 deciliter hyldeblomstsaft koncentreret eller hjemmelavet
- 3 spiseskefulde citronsaft
- 1,5 deciliter piskefløde
- 200 gram creme fraiche 38 procent
Sådan gør du
- Start med at lave mørdejen til tærtebunden.
- Del vaniljestangen og skrab kernerne ud. Bland kernerne med flormelis.
- Kom flormelis, smør og mel i en skål og bland det sammen, så det ligner revet ost, og saml hurtigt dejen til den fast blød dej med æg og citronsaft. Det gøres lettest med fingrene.
- Læg dejen på køl i en halv time.
- Rul nu dejen ud til en cirkel, der er lidt større end din form. Du skal bruge en tærteform på cirka 25 centimeter.
- Smør tærteformen godt med lidt smør, og læg dejen her i. Den skal gå op over kanten. Jeg plejer at lade den være lidt ud over kanten og skærer den først pæn når den er bagt, men det kan også gøres inden.
- Prik bunden med en gaffel, så luften kan komme ud under bagningen.
- Bag din tærtebund ved 200 grader over- og undervarme i cirka 15 minutter til den er flot afbagt. Lad nu tærtebunden køle af.
- Mens tærtebunden køler, kan du smelte chokoladen. Hæld den smeltede chokolade ud over bunden og glat det ud.
- Mens chokoladen stivner, kan du lave fylde laves.
- Læg husblad i rigeligt koldt vand i 10 minutter.
- Kom hyldeblomstsaft og citron i en gryde og varm op til kogepunktet. Du kan bruge både hjemmelavet eller købt hyldeblomstsaft, det vigtigste er, at hyldeblomstsaften er koncentreret. Vrid husbladsen fri for vand og smelt den i den varme væske. Sæt til afkøling.
- Pisk nu fløden stiv og vend creme fraiche i. Når hyldeblomstsaften er afkølet (næsten kold) vendes den forsigtigt i flødeblandingen, og det hældes ovenpå chokoladen i tærten.
- Lad nu din tærte med hyldeblomst og hindbær stå i mindst 4 timer og gerne til næste dag.
- Nu kan du pynte kagen med hindbær og drysse med flormelis på toppen. Pynt med frugten og et drys flormelis. Og så er kagen klar til servering.
Næringsindhold
Tips
Du kan sagtens lave din tærte med hyldeblomst og hindbær dagen i forvejen og så lade den stå på køl, indtil du skal servere den. Vent også med at pynte den med hindbær til lige inden servering.
Se også: Hindbærgalette
Comments
No Comments