• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Culotte - opskrift på mør culottesteg i grill

Culotte - opskrift på mør culottesteg i grill

4.8 fra 35 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
89
SHARES
FacebookMessenger89PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. juli 2025 - Udgivet: 20. juni 2020

Culotte: Jeg har fundet metoden til, at lave den mest møre okseculotte på grill (eller ovn). Intervalsteg culotten i en gasgrill Weber Q3200.

Følg de gode tips her, så er du sikker på en mør, lækker og saftig culotte.

Først lidt gode råd til tilberedning af culotte. Jeg har lavet denne i en gasgrill, en Weber Q3200, som giver et godt resultat. Du kan selvfølgelig sagtens tilberede culotten i en kuglegrill eller en ovn. Hold varmen på omkring 175 grader, så er stege- og hviletid den samme.

Hviletiden er vigtig. Og den skal være lang! Mindst en halv time, men gerne op mod 45 minutter, hvis du kan vente på det. Husk at starte i god tid med at stege culotte.

Når din culotte er færdig, kan det være svært at se hvor den tynde ende er, da kødet trækker sig sammen. Et godt tip er, at stikke en kødnål eller tandstikker i den tynde ende når du kommer kødet på grillen - så er du ikke i tvivl, når kødet skal skæres.

Jeg har marineret denne culottesteg med en god grillolie, men du kan sagtens bruge andre ting i stedet. Olie med finthakket rosmarin og hvidløg er lækkert, eller du kan også nøjes med bare at krydre med salt og peber.

Husk at salte okseculotten godt - du skal bruge cirka to teskefulde salt. Opskriften er til seks personer.

Indhold
  • Culotte: Jeg har fundet metoden til, at lave den mest møre okseculotte på grill (eller ovn). Intervalsteg culotten i en gasgrill Weber Q3200.
  • Culotte - opskrift på mør culottesteg i grill
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Tips
  • Hvad er den ideelle kernetemperatur i culotte?
  • Culottesteg i ovn - rosa og lækker
  • Culotte sous vide
  • Langtidsstegt oksefilet
  • Ovnstegt oksefilet - nem opskrift
  • Langtidsstegt culottesteg
  • Tilbehør til oksefilet og andre stege
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Culotte - opskrift på mør culottesteg i grill

4.83 fra 35 stemmer
Culotte: Jeg har fundet metoden til, at lave den mest møre okseculotte på grill (eller ovn). Intervalsteg culotten i en gasgrill Weber Q3200.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 10 minutter min
Hviletid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 55 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Kalorier: 388
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 kg culotte - okseculotte af god kvalitet - jeg har brugt kød fra en rød Hereford
  • 4 spsk grillolie - gerne hjemmelavet grillolie
  • 2 tsk salt
  • 1 håndfuld timian
  • 1 håndfuld rosmarin
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage okseculotten ud af køleskabet en halv time før du skal i gang. Den skal ikke være for kold, når den kommer på grillen.
  2. Soignér så culotten, det vil sige, at du lige skærer eventuelle fedtstykker og andet snavs fra undersiden. Tør også blodet af med lidt køkkenrulle.
  3. Så snitter du krølfedtet på oversiden med en skarp kniv. Gør som jeg har gjort på billedet her - snit krølfedtet i ruder på skrå. Husk ikke at skære ned i kødet, så saften løber ud mens vi griller.
  4. Så smører du culotten ind i grillolie på begge sider. Massér grillolien godt ind i kødet. Start med oversiden, så undersiden, og slut af med oversiden igen.
  5. Drys salt over krølfedtet på oversiden. Krydr med friskkværnet peber, og riv den friske timian og rosmaring groft, og læg det oven på culotten. Så er den klar til stegning.
  6. Tænd gasgrillen på fuldt blus - begge brændere skal være tændte! Varm grillen godt igennem. Når den er varm, slukker du for den midterste - inderste - brænder, og skruer den anden brænder ned på lavt blus. Du skal holde en temperatur i din gasgrill på omkring 175 grader.
  7. Læg nu din okseculotte midt på grillen - du griller den ved indirekte varme! Luk grillen, og giv okseculotten 15 minutter.
  8. Efter 15 minutter hiver du culotten ud, og nu skal den hvile i 15 minutter - UDEN at være overdækket!
  9. Så skal den 15 minutter tilbage i grillen. Stadig ved omkring 175 grader.
  10. Så hiver du culotten ud igen i 15 minutter - stadig uden at overdække eller indpakke den!
  11. Nu er der i alt gået en time. 15 minutter i grillen. 15 ude, 15 inde og 15 ude. Og altså i alt 30 minutter inde i gasgrillen. Nu skal vi til den sidste grill-fase.
  12. Stik et stegetermometer i okseculotten - det skal ind i midten i den tykke ende. Læg så din okseculotte tilbage i grillen, og grill den videre indtil den opnår en kernetemperatur på 56 grader. Hverken mere eller mindre! Tag så okseculotten ud af grillen.
  13. Nu pakker du okseculotten godt ind i alufolie/sølvpapir. Giv den bare en 3-4 lag, den skal pakkes godt ind! Lad nu culotten hvile i 30-40 minutter. Jo, det er lang tid, men det giver en fantastisk culotte.

Næringsindhold

Kalorier: 388kcalKulhydrater: 0.1gProtein: 52gFedt: 18gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 9gKolesterol: 155mgNatrium: 973mgKalium: 828mgKostfibre: 0.1gVitamin A: 13IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 16mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder fra min grillning af culotten:

Køb en okseculotte af god kvalitet, og husk, at du får hvad du betaler for. Foto: Guffeliguf.dk.
Rids din okseculotte med en skarp kniv. Husk ikke at skære ned i selve kødet, men kun ridse krølfedtet. Foto: Guffeliguf.dk.
Smør din culotte med en god grillolie, og læg lidt frisk rosmarin og timian på krølfedtet. Foto: Guffeliguf.dk.
Okseculotten skal på en varm rist, og steges ved 175 grader. Vi steger den direkte på risten - men du kan også lægge den i et fad. Du skal dog så ikke tilsætte vand eller anden væde. Foto: Guffeliguf.dk.
Under den sidste stegning stikker du et stegetermometer i okseculotten. Den skal nå en temperatur på præcist 56 grader. Foto: Guffeliguf.dk.
Okseculotten skal hvile mindst 30 minutter efter stegning. Gerne 45 minutter. Pak den godt ind i sølvpapir. Foto: Guffeliguf.dk.

Tips

Så er du klar til udskæring af okseculotte og efterfølgende servering. Skær din culotte fra den spidse ende, og helst i ikke for tykke skiver.

Skær indtil midten på den led, og vend så okseculotten en halv omgang, og skær fra siden. Så opnår du de mest møre stykker kød.

Lækkert tilbehør kan være traditionelle flødekartofler. Eller bagte kartofler.

Hvad er den ideelle kernetemperatur i culotte?

TilberedningTemperatur
Rød (rare)50–52 grader
Medium rare54–56 grader
Medium58–60 grader
Gennemstegt65+ grader

Tip: Tag culotten ud 2–3 grader før måltemperatur, den stiger lidt under hviletiden.

Flere inspirerende opskrifter:

Culottesteg i ovn - rosa og lækker

4.8 fra 157 stemmer
Min opskrift på perfekt culottesteg i ovn med stegetid og kernetemperatur, så du altid opnår en mør og velsmagende okseculotte.
Gå til opskrift
billede med culottesteg

Culotte sous vide

4.7 fra 83 stemmer
Min opskrift på culotte sous vide med præcis tid og temperatur på en rosa og meget mør og saftig culottesteg. Gælder til både okseculotte og kalveculotte.
Gå til opskrift
billederesultat for culotte sous vide

Langtidsstegt oksefilet

4.7 fra 80 stemmer
Langtidsstegt oksefilet: Få min bedste opskrift på langtidsstegt oksefilet i ovn eller grill. Inkl. stegetid og kernetemperatur, tilbehør og sovs til stegen.
Gå til opskrift
langtidsstegt oksefilet

Ovnstegt oksefilet - nem opskrift

4.7 fra 85 stemmer
Opskrift på ovnstegt oksefilet, der steges i ovnen ved 150 grader varmluft indtil den når en kernetemperatur på 57 grader.
Gå til opskrift
billede med ovnstegt oksefilet

Langtidsstegt culottesteg

4.8 fra 19 stemmer
Langtidsstegt culottesteg er virkelig god mad, hvor culotten får ca. fem timer i ovnen ved lav temperatur. Du får et super mør steg og en lækker sovs.
Gå til opskrift
billede til langtidsstegt culottesteg

Tilbehør til oksefilet og andre stege

5 fra 2 stemmer
Få min opskrift på lækkert tilbehør til oksefilet. Et dejligt grøntsagsfad, der er nem at lave og som passer til oksefilet og andre stege.
Gå til opskrift
tilbehør til oksefilet

FAQ

Hvad er culotte?

Culotte er en trekantet udskæring fra den øverste del af køllen på koen (bagparten). Den har en fintmarmoreret struktur og en karakteristisk fedtkant på oversiden, som bidrager til både smag og saftighed.

Er culotte det samme som oksefilet?

Nej, det er ikke det samme. Culotte kommer fra baglåret, og den har mere struktur og lidt grovere fibre. Oksefilet er fra ryggen og er mere mør og mager. Culotte har mere smag end oksefilet, men kræver lidt mere opmærksomhed i tilberedningen.

Hvordan skal culotte skæres?

Culottesteg skæres på tværs af kødfibrene. Culottens fibre går i forskellige retninger, skær derfor først en lille skive fra spidsen for at tjekke fiberretningen. Skær tynde skiver på skrå, modsat fibrene, for at få det mest møre resultat.

Kan man fryse culotte?

Ja, culottestegen er fryseegnet. Rå culotte i op til 6-9 måneder i fryser. Tilberedt culotte i op til 2-3 måneder. Optø kødet langsomt i køleskab for at opnå det bedste resultat.

Hvor længe kan culotte holde sig i køleskabet?

Rå: 3-5 dage (hvis den vakuumpakket, så tjek påtrykt holdbarhed).
Tilberedt: 2-3 dage.
Restekød er perfekt til salat, sandwich eller biksemad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Thomas Alding

    april 25, 2023 at 9:52 pm

    Har lige fulgt opskriften, og det er uden tvivl den bedst Culotte jeg har fået. Den fik lov at hvile i 40 min til sidst, og det gjorde den bare helt perfekt.

    Svar
    • Ole

      maj 11, 2025 at 7:50 pm

      Hold kæft en god culotte (2,3kg)jeg fik lavet, mums den var god 😌

      Svar
  2. Morten

    juli 24, 2021 at 8:59 pm

    Øv øv fulgte din opskrift men den blev gennemstegt. Nå den tages ud af grillen ved 56 og puttes den i folie og steger videre hvorved temperaturen også hæves. Hvordan forblive den rød?

    Svar
  3. Bjarne Nielsen

    april 25, 2021 at 12:49 pm

    Lavede den i går og sikken en steg- har lige købt en gasgrill Napoleon, som skal bruges på campingferie, der kan man ikke slukke den ene af siderne -så jeg dæmpede så begge brændere og hold øje med temperaturen, som blev holdt på 175 grader og hviletiden overholdt fantastisk steg høstede ros fra fruen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 26, 2021 at 5:17 pm

      Hej Bjarne
      Tusind tak - det er dejligt at høre. Det er også min foretrukne måde at lave en culottesteg i grillen på 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Ivan fra La Cuenta Vinos

    marts 25, 2019 at 2:27 pm

    Nøj det smager fantastisk.
    Ja det er jo fedt at imponer de andre i firmaet når man lige skal arbejde lidt en søndag. Og må sige at denne fantastiske culotte steg sammen med et glad Priorat var fantastisk.
    Denne steg er intet mindre end den bedste culotte steg jeg nogensinde har lavet. Fantastisk flot farve og smag.

    Svar
  5. Erik A.

    december 25, 2017 at 6:56 pm

    YES, så lykkedes det også med en culotte som blev SINDSSYG MØR!
    Tusind tak for det gode oplæg.

    Svar
    • Madensverden.dk

      december 26, 2017 at 1:53 pm

      Mange tak, Erik - det er jeg glad for at høre. Intet er jo bedre end en rigtig mør steg 🙂

      Glædelig jul - de bedste hilsner

      Holger

      Madensverden.dk

      Svar
  6. Søren Andersen

    september 30, 2016 at 6:41 pm

    Den bedste culotte steg. Den bliver virkelig mør men jeg gav den et par grader mere fordi jeg foretrækker stegen gennemstegt. Men rigtig god opskrift.
    Vh Søren

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften
Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required