Se her hvordan du bedst laver dampet broccoli, så broccolien hverken bliver udkogt eller kedelig. Kogetid for broccoli er kort.
Dampet broccoli er den bedste måde at tilberede broccolien på.
Mange rynker på næsen over broccoli, men det skyldes ofte at man har spist broccoli, der har været tilberedt forkert.
Så her er den rigtige metode og kogetid på broccoli.
Start med at dele broccolien i stykker. Og brug gerne det meste af stokken, da den også smager fint.
Jeg plejer at skære den allernederste del af stokken af, men ellers bruge resten.
Skær den så på langs, så du skærer buketterne naturligt fri på den lange led, så du også får stok med hver buket. Du kan se det på billedet.
Kom lidt vand i en gryde - der behøver blot stå en centimeter vand i bunden af gryden, så broccolien bliver mere dampet end kogt.
Lad det koge op, og kom så broccolibuketterne i. Drys em smule fint salt over, og læg låget på.
Dampet nu broccolien i to minutter - ikke længere.
Hæld vandet fra, og servér straks broccolien.
Så er den flot i farven, fyldt med smag og vitaminer - og i det hele taget bare lækker.
Hvis du derimod koger den for længe eller i for meget vand, så kan den nemt komme til at smage af prut. Og det gider ingen vist spise.
0 Comments