Se hvordan du nemt laver en cremet broccolisuppe, der er god som forret, men suppen kan også serveres som hovedret med lidt brød til.
Cremet broccolisuppe er meget nem at lave, og så smager suppen altså fantastisk godt.
De enkelte ingredienser kan sagtens varieres i mængde, og du kan sagtens tilsætte lidt mere fond eller fløde, hvis du ønsker en lidt tyndere broccolisuppe.
Her får du en velsmagende suppe med broccoli, der også er rimelig hurtig at tilberede.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på broccolisuppe
Opskriften er beregnet til fire personer, og den er god som både forret og et let måltid.
Broccolisuppe
Ingredienser
- 1 lille broccoli
- 1 bagekartoffel
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 6 deciliter hønsefond
- 1 spiseskefuld æbleeddike - eller lidt citronsaft
- 1 teskefuld sukker
- 1-2 deciliter fløde - afhængig af hvor cremet du ønsker din broccolisuppe
Sådan gør du
- Hak rødløg og hvidløgs fed fint, og svits dem i lidt olivenolie ved middel varme. Det skal ikke brune.
- Skræl bagekartoflen og skær den i små tern. Kom det i gryden, og lad det svitse med løg og hvidløg.
- Skær broccoli i mindre stykker, og kom det ned i gryden.
- Tilsæt så hønsefond, sukker og æbleeddike, og lad broccolisuppen koge op.
- Giv suppen lidt friskkværnet peber, skru ned for varmen og lad suppen små simre indtil broccolien er kogt helt mør. Det tager cirka 15-20 minutter.
- Find stavblenderen frem, og blend suppen helt jævn.
- Tilsæt fløde, kog din broccolisuppe op og smag til med salt og friskkværnet peber. Evt. også med lidt citronsaft.
- Rist bacontern sprødt på en pande, og pluk lidt frisk timian.
- Lad suppen varme et par minutter og servér straks sammen med hjemmebagt brød.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Anret cremet broccolisuppe med sprøde bacontern og frisk timian.
Note: Opskriften her giver fire mindre portioner, som er mættende når den serveres sammen med brød.
Hvis du ønsker mere suppe skal du blot gange opskriften op.
Del dine ideer og tanker med os andre her: