Her får du min opskrift på en god paprikasuppe. Det er en nem og lækker suppe med peberfrugter og paprika, som er god at varme sig på.
Denne paprikasuppe er meget inspireret af det ungarske køkken og blandt andet den velkendte ungarske gullasch.
Grundingredienserne er bla. røde peberfrugter og paprika, men suppen er naturligvis uden kød.
I stedet er det en både varm krydret og mættende suppe, som simpelthen bare smager himmelsk godt.
Beregnet til fire personer, hvor der serveres brød til. Er I meget sultne, kan du tilsætte en peberfrugt mere sammen med lidt ekstra løg, en halv liter og lidt mere paprika.
Opskrift på paprikasuppe
Paprikasuppe - nem suppe med peberfrugter og paprika
Ingredienser
- 2 løg - finthakkede
- 2 røde peberfrugter - i mindre tern
- 3 teskefulde paprika - edelsüss
- Lidt chili - frisk eller pulver
- Lidt spidskommen - ca. en halv teske
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 liter vand
- 2 bouillonterninger - klar, høns eller kylling
- 1 deciliter fløde
- 1 citron - lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Løg og peberfrugter sauteres af i lidt smør eller olie, og det tager tager 2-3 minutter.
- Tilsæt så paprika, lidt chili og spidskommen. Du kan sagtens lave en god paprikasuppe uden chili og spidskommen, men krydderierne tilføjer en mere varm smag til suppen.
- Kom også hakkede tomater ved sammen med vand og bouillonterninger.
- Kog nu paprikasuppen i ca. 15 minutter uden låg! Så er peberfrugterne kogt møre.
- Blend suppen, og jeg plejer blot at anvende en stavblender direkte i gryden.
- Tilsæt lidt fløde, og smag din paprikasuppe til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Varm suppen igennem.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige paprikasuppe serveres straks - gerne sammen med et godt stykke brød. Evt. flutes.
Se også disse suppeopskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: