Her er min opskrift på en nem og fedtfattig grøntssagssuppe, som du hurtig kan lave. Fyldt med grøntsager, og en god måde at få tømt ud i køleskabet på.
Grøntsagssuppe er en af mine favoritter, når vi taler om en hjemmelavet suppe.
Dels er suppe med grøntsager meget nem at lave, og samtidig er det en god mulighed for at få ryddet ud i grøntsagsskuffen i køleskabet.
I denne suppe har jeg brugt nogenlunde lige store mængder af broccoli, asparges, squash, gulerødder og peberfrugt, som jeg synes giver den helt rigtige smag.
Men du kan som sagt anvende de grøntsager, som du allerede har liggende. Derfor er det en god suppe i kampen mod madspild.
Opskriften er beregnet til fire personer som en fyldig forret, og nyd den gerne med et stykke godt brød til.
Opskrift på grøntsagssuppe
Ingredienser
- 2 rødløg hakkes fint
- 2 fed hvidløg hakkes fint
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 400 gram grøntsager broccoli, asparges, squash, gulerødder eller peberfrugt
- 6 deciliter vand
- 1 bouillonterning grøntsag
- salt og friskkværnet peber
- Lidt citronsaft friskpresset
- 2 spiseskefulde fløde
Sådan gør du
- Rødløg og hvidløg hakkes fint, hvorefter det sauteres af i lidt olivenolie i en gryde. Løget skal ikke tage farve.
- Grøntsagerne skæres ud i mindre stykker, og du får den bedste grøntsagssuppe ved at bruge forskellige slags grøntsager. Vej dem af i en skål og kom dem i gryden.
- Lad dem sautere med et par minutter, hvorefter der tilsættes vand og en bouillonterning.
- Kog grøntsagssuppen cirka 15 minutter under låg, så de er kogt møre.
- Blendes med en stavblender direkte i gryden, og smages til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt to spiseskefulde fløde og blend suppen færdig.
Næringsindhold
Noter
Den cremede grøntsagssuppe serveres straks.
Suppen kan også fryses ned og varmes i gryde eller mikroovn.
Se også mine opskrifter på:
Hej, jeg savner hvor mange personer de mange forskellige opskrifter er til
venlig hilsen Tage.