Her er min opskrift på en nem og fedtfattig grøntssagssuppe, som du hurtig kan lave. Fyldt med grøntsager, og en god måde at få tømt ud i køleskabet på.
Grøntsagssuppe er en af mine favoritter, når vi taler om en hjemmelavet suppe.
Dels er suppe med grøntsager meget nem at lave, og samtidig er det en god mulighed for at få ryddet ud i grøntsagsskuffen i køleskabet.
I denne suppe har jeg brugt nogenlunde lige store mængder af broccoli, asparges, squash, gulerødder og peberfrugt, som jeg synes giver den helt rigtige smag.
Se også: Kartoffel porre suppe med bacon
Men du kan som sagt anvende de grøntsager, som du allerede har liggende. Derfor er det en god suppe i kampen mod madspild.
Opskriften er beregnet til fire personer som en fyldig forret, og nyd den gerne med et stykke godt brød til.
Opskrift på grøntsagssuppe
Grøntsagssuppe - nem suppe med grøntsager
Ingredienser
- 2 rødløg - hakkes fint
- 2 fed hvidløg - hakkes fint
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 400 gram grøntsager - broccoli, asparges, squash, gulerødder eller peberfrugt
- 6 deciliter vand
- 1 bouillonterning - grøntsag
- salt og friskkværnet peber
- Lidt citronsaft - friskpresset
- 2 spiseskefulde fløde
Sådan gør du
- Rødløg og hvidløg hakkes fint, hvorefter det sauteres af i lidt olivenolie i en gryde. Løget skal ikke tage farve.
- Grøntsagerne skæres ud i mindre stykker, og du får den bedste grøntsagssuppe ved at bruge forskellige slags grøntsager. Vej dem af i en skål og kom dem i gryden.
- Lad dem sautere med et par minutter, hvorefter der tilsættes vand og en bouillonterning.
- Kog grøntsagssuppen cirka 15 minutter under låg, så de er kogt møre.
- Blendes med en stavblender direkte i gryden, og smages til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt to spiseskefulde fløde og blend suppen færdig.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den cremede grøntsagssuppe serveres straks.
Suppen kan også fryses ned og varmes i gryde eller mikroovn.
Se også mine populære opskrifter på:
Blomkålssuppe - cremet suppe med blomkål
Broccolisuppe - opskrift med sprøde bacontern og timian
Anne Borup Larsen
Hej.
Mon ikke jeg kan lave denne suppe formiddag, lade den stå køligt og så varme den i aften til gæster? Vh Anne
Holger Rørby Madsen
Hej Anne
Jo da - det kan du sagtens - på køl med den 🙂
Alt det bedste
Holger
tage
Hej, jeg savner hvor mange personer de mange forskellige opskrifter er til
venlig hilsen Tage.
Ulla Eriksen
Hej Tage 🙂 Det står oppe i højre hjørne, der hvor du også finder fx arbejdstid.