Den bedste opskrift på butterfly kylling, der steges i grill eller ovn. Med en nem sur/sød marinade, som kyllingen pensles med under tilberedning.
Butterfly kylling (eller butterflied chicken) er en lækker måde at lave grillkylling på.
Her fjernes rygsøjlen på kyllingen, hvorefter den kan foldes ud som en sommerfugl. Deraf navnet butterflied kylling.
Men det er jo ikke gjort med det, for sådan en grillet kylling skal jo også have noget smag og krydderi.
Til det bruger du min nemme marinade med blandt andet honning og eddike, og det løfter altså kyllingen til nye højder.
Se også: Sådan laver du helstegt kylling i ovn
Butterfly kylling er super nemt at lave, og så er den pæn at servere for familien eller gæster.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på butterfly kylling
Ingredienser
- 1 kylling på ca. 1,4 kilo
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld sherryeddike
- 2 spiseskefulde honning
- 2 teskefulde hvidløgspulver
- 1 spiseskefuld kyllingkrydderi eller paprika
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til butterfly kylling starter du med, at tænde grillen og du skal grille ved indirekte varme uanset om du bruger en Weber gasgrill eller kuglegrill. Eller andre grillmærker.
- Soignér kyllingen. Skær blandt andet rumpen og andet fra.
- Vend nu kyllingen med ryggen op - og brystkødet nedad på et skærebræt.
- Med en fjerkræsaks klipper du nu op på hver side af rygsøjlen. Cirka en centimeter på hver side og hele vejen ned mod halsen, hvorefter du lige med en kniv skærer det sidste fra.
- Vend nu kyllingen ud og fold den ud som en butterfly kylling. Altså som en sommerfugl. Du kan se det på billedet.
- Rør olivenolie sammen med sherryeddike (eller anden eddike), honning, hvidløgspulver og eventuelt et andet krydderi. Her har jeg anvendt et kyllingekrydderi, men paprika er også godt. Kom også lidt salt og friskkværnet peber ved.
- Smør grillristen med lidt olie og læg din butterfly kylling på.
- Pensl grundigt med marinaden, luk låget og nu skal kyllingen grilles i cirka 45 minutter ved omkring 225 grader. Har du en meget stor kylling er tiden lidt længere.
- Undervejs pensler du kyllingen med marinade, og jeg plejer at pensle 2-3 gange mens kyllingen er i grillen. Giv den også lidt flagesalt undervejs.
Næringsindhold
Tilbehør til butterfly kylling
Når tiden er ved at være gået, kan du eventuelt tage et stegetermometer og måle kernetemperaturen i kyllingen.
Her skal den være mindst 75 grader for at være gennemstegt. Giv den ellers nogle minutter mere.
Den præcise stegetid afhænger også af hvor meget varme der er i grillen, så derfor er tiden vejledende.
Tilbehør en butterfly kylling kan være min lækre grillsalat med kartofler og grønne asparges. Eller vælg blandt disse forslag til tilbehør til grillmad.
Ved serveringen kan din butterfly kylling blot lægges på et skærebræt, der stilles på bordet, og her skæres den så ud. Super nemt og lækkert.
Tilberedt i ovn
Du kan selvfølgelig også tilberede en butterfly kylling i ovnen. Her skal den have ca. 45 minutter ved 225 grader varmluft.
Læg kyllingen på en bageplade med bagepapir, og så er det ellers bare i ovnen med den. Også her pensles kyllingen med lidt marinade undervejs.
Se også mine opskrifter på:
Lise Strand
Hvis man ikke har honning, kan man bruge lidt sirup måske ? Er bare bange for det branker ??