Bagermesterens flutes er virkelig lækre hvedeflutes, der bages af Manitoba hvedemel. De kan spises til mad, eller anvendes som sandwichbrød.
Til bagermesterens flutes skal du bruge:
3 deciliter lunkent vand
25 gram gær
1 æg
1 teskefuld salt
2 teskefulde rørsukker
50 gram smør
Ca. 475 gram Manitoba hvedemel
Opskriften giver to store flutes.
Sådan bager du bagermesterens flutes:
- Smelt smørret i en kasserolle eller mikrobølgeovn, og lad det køle lidt ned.
- Kom lunkent vand op i skålen til røremaskinen, og smuldr gæren ud i vandet. Rør så gæren helt ud. Rør derefter æg, salt og rørsukker ud i gærvæsken.
- Kom så det smeltede smør i, og rør derefter melet i på samme én gang. Det plejer at passe med cirka 475 gram mel, men ret selv til hvis dejen er for tynd. Har du ikke Manitoba hvedemel, kan du også anvende almindeligt mel.
- Ælt nu dejen dejen godt igennem i 10 minutter ved lav hastighed.
- Læg et rent viskestykke over, og lad nu dejen hæve i mindst en time ved stuetemperatur.
- Slå dejen op på et meldrysset bord, og del den i to stykker.
- Tril dem til aflange flutes, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Eller brug en flutesform, som jeg har gjort i dette tilfælde.
- Lad nu brødene efterhæve i endnu en times tid.
- Giv dem et par pift forstøvet vand - eller pensl dem let med vand.
- Stil dem ind i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, hvor de skal bages i cirka 18 minutter.
- Skru derefter ned på 200 grader, åbn ovnlågen lidt på klem, og giv dem fem minutter mere.
Lad dine flutes køle lidt af på en rist.
Brødene kan sagtens fryses ned.
Se også opskrifter på den bedte chokoladekage, lækre teboller eller prøv de vidunderlige gulerodsboller.
Hej Marianne
Tak for det - og jo, det var noget vrøvl. Teksten er nu rettet til, så den giver mere mening 🙂
Bedste hilsner
Holger
Til disse flutes, starter du ud med varmluft inden der skrues ned til alm. over og undervarme??