Bagermesterens flutes er virkelig lækre hvedeflutes, der bages af Manitoba hvedemel. De kan spises til mad, eller anvendes som sandwichbrød.
Bagermesterens flutes er gode, gammeldags flutes, som passer til mange retter.
De er for eksempel rigtig gode til milde fiskeretter samt forretter, hvor du ikke skal have brød, der tager smag fra resten af maden.
Brødene kan sagtens fryses ned, så du kan gange opskriften op og lave en stor portion. På den måde har du altid flutes, når du skal bruge dem.
Lad dine flutes køle lidt af på en rist, efter de er bagt.
Opskrift på bagermesterens flutes
Ingredienser
- 3 dl lunkent vand
- 25 gram gær
- 1 æg
- 1 teskefuld salt
- 2 teskefuld rørsukker
- 50 gram smør
- 475 gram manitoba hvedemel
Sådan gør du
- Smelt smørret i en kasserolle eller mikrobølgeovn, og lad det køle lidt ned.
- Kom lunkent vand op i skålen til røremaskinen, og smuldr gæren ud i vandet. Rør så gæren helt ud. Rør derefter æg, salt og rørsukker ud i gærvæsken.
- Kom så det smeltede smør i, og rør derefter melet i på samme én gang. Det plejer at passe med cirka 475 gram mel, men ret selv til hvis dejen er for tynd. Har du ikke Manitoba hvedemel, kan du også anvende almindeligt mel.
- Ælt nu dejen dejen godt igennem i 10 minutter ved lav hastighed.
- Læg et rent viskestykke over, og lad nu dejen hæve i mindst en time ved stuetemperatur.
- Slå dejen op på et meldrysset bord, og del den i to stykker.
- Tril dem til aflange flutes, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Eller brug en flutesform, som jeg har gjort i dette tilfælde.
- Lad nu brødene efterhæve i endnu en times tid.
- Giv dem et par pift forstøvet vand - eller pensl dem let med vand.
- Stil dem ind i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, hvor de skal bages i cirka 18 minutter.
- Skru derefter ned på 200 grader, åbn ovnlågen lidt på klem, og giv dem fem minutter mere.
Er du på udkig efter andre opskrifter på flutes, kan du prøve en af disse. Eller søge i søgefeltet foroven.
Til disse flutes, starter du ud med varmluft inden der skrues ned til alm. over og undervarme??
Hej Marianne
Tak for det - og jo, det var noget vrøvl. Teksten er nu rettet til, så den giver mere mening 🙂
Bedste hilsner
Holger