Whiskydressing er en kold sauce, som passer godt til skaldyr. Den tager ikke mange minutter at blande sammen, og så har du en lækker dressing.
Whiskydressing er en lækker kold sauce, som kun tager fem minutter at røre sammen.
Den er virkelig god til retter med fisk og skaldyr, for eksempel indbagt skaldyr, men kan også bruges som dip eller pommes frites-sauce til dem, der vil prøve en anderledes smag end den sædvanlige.
Alt i alt en nem måde at lave en delikat dressing på, som kan bruges til lidt af hvert.
Opskrift på whiskydressing
Ingredienser
- 2 spsk tomatpuré
- ½ citron saften herfra
- 4 spsk mayonnaise
- 4 spsk fløde
- salt
- peber
- cayennepeber efter smag
- 1-4 spsk whisky for eks. Highland Park
Sådan gør du
- Del citronen og citronsaften ud af en halv citron.
- Bland fløde, citronsaft, tomatpure og mayonnaise sammen i en skål.
- Hæld den mængde whisky i, som du bedst kan lide. Begynd med en spiseskefuld, smag til, og hæld så mere i, til du rammer den smag, du kan lide.
- Smag til med cayennepeber, salt og peber. Nu er din whiskydressing klar til servering.
Tip
Whisky er en glimrende smagsgiver i saucer (eks. whiskysauce) og dressinger som her. Du kan også bruge den til at flambere kød med.
Det giver en god smag, og alkoholen fordamper under flamberingen. Prøv for eksempel whiskyflamberet svampesovs.
Se også andre opskrifter:
Rejecocktail med Thousand Island
Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.
Comments
No Comments