• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Rejecocktail med hjemmelavet Thousand Island

Rejecocktail med hjemmelavet Thousand Island

Rejecocktail med mango
4.7 fra 35 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
890
SHARES
FacebookMessenger890PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. november 2023 - Udgivet: 24. april 2021

Rejecocktail er en gudespise. Især når det er en kombination af rejer, grøntsager og mangofrugt. Serveres til frokost eller forret.

Rejecocktail er retro. Ordet retro betyder helt konkret, at noget vender tilbage. Og 80'er-forretten over dem alle er heldigvis på vej tilbage som forret eller en skøn frokostanretning.

Der har ellers været år, hvor rejecocktails nærmest var bandlyst, hvis man ville være med på madmoden.

Se også: Stjerneskud med stegt og dampet rødspætte

Vi forbandt dem med en dårlig ketchup-lignende dressing og smattet icebergsalat. Et uretfærdigt ry, for hvor er det dog en lækker spise.

Frisk salat, bløde avokadostykker, søde mango-tern og sprøde ærter i en kombination af de dejligste rejer og verdens bedste Thousand Island-dressing.

Opskrift på verdens bedste rejecocktail

Rejecocktail med mango
Karen SenecaKaren Seneca

Rejecocktail

4.72 fra 35 stemmer
Rejecocktail er en gudespise. Især når det er en kombination af rejer, grøntsager og mangofrugt. Serveres til frokost eller forret.
Forb. tid 30 minutter min
Trækketid på køl 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Fisk, Forret
Køkken: Dansk
Kalorier: 315
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 mango - i tern
  • 1 hjertesalat - strimler
  • 2 avocado - i tern
  • 1 dl ærter - friske el. fra frost
  • 2 spsk dild - klippet
  • 0,5 citron - saften af en halv citron
  • 300 g rejer
Thousand Island dressing
  • 3 spsk creme fraiche 18%
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 tsk tomatpure
  • 1 tsk eddike
  • 1 tsk engelsk sauce
  • 1 spsk løg - fintrevet
  • 3-4 stk cornichoner - grofthakket
  • 1 spsk purløg - fintklippet
  • 1 tsk sukker
  • 0,5 tsk stødt chili
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

Thousand Island
  1. Riv løg, så du har ca. en spiseskefuld. Hak cornichoner og klup purløg.
  2. Bland alle ingredienserne i en skål , smag til og sæt på køl i mindst en halv time.
Rejecocktail
  1. Hæld rejerne i et dørslag og lad dem dryppe af.
  2. Skær avokado og mango i max. 1 x 1 cm tern.
  3. Skyl salaten og skær den i strimler.
  4. Hvis du bruger ærter fra frost, skal du hælde dem i et dørslag og skylle dem godt og grundigt i vand fra den kolde hane, så tør de op.
  5. Bland nu mango, avokado, salat, ærter, dild og citronsaft i en skål.
  6. Find portionsglas frem og anret: Først salaten, så dressing og til sidst rejerne, der pyntes med dildkviste. Server med en citronskive - eller båd samt ristet brød.

Næringsindhold

Kalorier: 315kcalKulhydrater: 22gProtein: 14gFedt: 21gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.02gKolesterol: 97mgNatrium: 1111mgKalium: 746mgKostfibre: 9gSukker: 9gVitamin A: 3356IUVitamin C: 34mgCalcium: 71mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og opskrifter

Når du køber mango, skal du sørge for at få fat i en rigtig moden frugt. De skal være godt bløde, for så får du den rigtige smag og konsistens.

Jeg tør næsten love, at alle kan lide de cocktails, der kommer ud af denne opskrift. Altså alle, som kan lide rejer.

De, der ikke kan, eller som er veganere eller vegetarer, kan sagtens få serveret en cocktail alligevel, da salaten blandes i en skål og hældes i glas, før dressingen og rejerne kommes på.

Denne rejecocktail er super til en frokost, hvor den serveres med et godt flutes. Du kan også udstikke brød med en kageudstikker og riste hjertebrødet, som jeg har gjort her.

Her er andre lette opskrifter, hvor der indgår rejer:

Maskeret blomkål med rejer og skøn dressing

Avocado med rejer og hjemmelavet dressing

Forret med rejer: Lakseroulade med rejer og spinat

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ulla bernstein

    november 27, 2023 at 6:42 pm

    Hvor mange personer er din rejecocktailopskrift til?

    Svar
  2. Lone

    marts 29, 2021 at 9:10 am

    Mums den skal laves i Påsken 🥰🥰

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required