Rejecocktail er en gudespise. Især når det er en kombination af rejer, grøntsager og mangofrugt. Serveres til frokost eller forret.
Rejecocktail er retro. Ordet retro betyder helt konkret, at noget vender tilbage. Og 80'er-forretten over dem alle er heldigvis på vej tilbage som forret eller en skøn frokostanretning.
Der har ellers været år, hvor rejecocktails nærmest var bandlyst, hvis man ville være med på madmoden.
Vi forbandt dem med en dårlig ketchup-lignende dressing og smattet icebergsalat. Et uretfærdigt ry, for hvor er det dog en lækker spise.
Frisk salat, bløde avokadostykker, søde mango-tern og sprøde ærter i en kombination af de dejligste rejer og verdens bedste Thousand Island-dressing.
Opskrift på verdens bedste rejecocktail
Ingredienser
- 1 mango i tern
- 1 hjertesalat strimler
- 2 avocado i tern
- 1 dl ærter friske el. fra frost
- 2 spsk dild klippet
- 0,5 citron saften af en halv citron
- 300 gram rejer
Thousand Island dressing
- 3 spsk creme fraiche 18%
- 2 spsk mayonnaise
- 2 tsk tomatpure
- 1 tsk eddike
- 1 tsk engelsk sauce
- 1 spsk løg fintrevet
- 3-4 stk cornichoner grofthakket
- 1 spsk purløg fintklippet
- 1 tsk sukker
- 0,5 tsk stødt chili
- 1 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Thousand Island
- Riv løg, så du har ca. en spiseskefuld. Hak cornichoner og klup purløg.
- Bland alle ingredienserne i en skål , smag til og sæt på køl i mindst en halv time.
Rejecocktail
- Hæld rejerne i et dørslag og lad dem dryppe af.
- Skær avokado og mango i max. 1 x 1 cm tern.
- Skyl salaten og skær den i strimler.
- Hvis du bruger ærter fra frost, skal du hælde dem i et dørslag og skylle dem godt og grundigt i vand fra den kolde hane, så tør de op.
- Bland nu mango, avokado, salat, ærter, dild og citronsaft i en skål.
- Find portionsglas frem og anret: Først salaten, så dressing og til sidst rejerne, der pyntes med dildkviste. Server med en citronskive - eller båd samt ristet brød.
Næringsindhold
Tips og opskrifter
Når du køber mango, skal du sørge for at få fat i en rigtig moden frugt. De skal være godt bløde, for så får du den rigtige smag og konsistens.
Jeg tør næsten love, at alle kan lide de cocktails, der kommer ud af denne opskrift. Altså alle, som kan lide rejer.
De, der ikke kan, eller som er veganere eller vegetarer, kan sagtens få serveret en cocktail alligevel, da salaten blandes i en skål og hældes i glas, før dressingen og rejerne kommes på.
Denne rejecocktail er super til en frokost, hvor den serveres med et godt flutes. Du kan også udstikke brød med en kageudstikker og riste hjertebrødet, som jeg har gjort her.
Her er andre lette opskrifter, hvor der indgår rejer:
Maskeret blomkål med rejer og skøn dressing
Avocado med rejer og hjemmelavet dressing
Forret med rejer: Lakseroulade med rejer og spinat
Mums den skal laves i Påsken 🥰🥰