Avocado med rejer og hjemmelavet Thousand Island dressing er en rigtig nem retro-forret. Og den smager altså helt forrygende godt.
Avocado med rejer er en god gammel kending, som i denne opskrift smager helt utroligt godt.
Det er ikke mindst takket være dressingen, som er min "hemmelige" opskrift.
Den kan laves dagen før, så det eneste der skal gøres, når du serverer, er at dele avocadoer på langs, fylde rejer i hullet og toppe med dressing samt karse.
Du kan naturligvis også bruge dild, som traditionelt spises til fisk og rejer, men karsen giver en anden friskhed, synes jeg.
Opskrift på avocado med rejer
Ingredienser
- 2 avocado
- 150 gram rejer god kvalitet
- karse
- 2 skiver citron
Dressing
- 3 spsk creme fraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 1 tsk hvidvinseddike
- 1 spsk citronsaft evt. mere
- 1 tsk engelsk sauce
- 1 spsk løg fintrevet
- 1-2 spsk tomatpure mængde alt efter smag
- 1 tsk sukker
- 0,5 tsk chili
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Dressing
- Riv løg fint, så du har en spiseskefuld fintrevet løg.
- Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til. Måske vil du have en mere syrlig dressing eller en, der mere tomatsmag? Det er individuelt. Sæt på køl, indtil den skal bruges.
Avocado med rejer
- Dræn rejerne i en si, så væden løber fra.
- Skær avocado på langs og fjern stenene.
- Placer to halve avocado på hver sin tallerken. Kom rejerne i hullet og lav et lille bjerg af rejer på toppen.
- Brug en teske til at hælde dressing henover rejerne. Klip karse henover og server med en citronskive til hver avocado. Du kan også servere ristet brød til anretningen. Velbekomme.
Næringsindhold
Tip
Server avocado med rejer til forret eller som del af en påskefrokost. Du kan naturligvis også blot spise retten som en ekstra god frokost.
Vil du have mere grønt i, kan du skære små agurketern og blande i dressingen lige før servering.
Server eventuelt med ristet brød til, så du får sprødhed i retten fra brødet.
Se andre skønne opskrifter her:
Rejecocktail med hjemmelavet Thousand Island