Opskrift på 1980er-klassikeren maskeret blomkål. Blomkålen koges og maskeres med bla. rejer, æg og dressing. God forret eller aftensmad.
Maskeret blomkål gik især sin sikre sejrsgang tilbage i 1980erne, men den er stadig en populær gæst i de danske køkkener.
Blomkålsretten kan gå som en god forret, men serveret med et stykke brød til, kan den også anvendes som en nem ret til aftensmad.
Maskeret blomkål er fantastisk sommermad, men retten kan bestemt nydes året rundt. Og så er den altså meget nem at lave.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på maskeret blomkål
Ingredienser
- 1 blomkål
- rejer
- 2 tomater
- 2 æg
- creme fraiche
- 1 spiseskefuld mayonnaise
- salt
- peber
- karry
- sukker
Sådan gør du
- Blomkål koges til de er møre, men stadig gerne med lidt bid i - sådan foretrækker jeg det i hvert fald. Afkøles helt.
- Æg koges hårdkogte, så de er til at skære ud.
- Creme fraiche røres sammen med lidt mayonnaise (bare lige for at runde smagen lidt), salt, friskkværnet peber og lidt karry. Jeg tilsatte også lidt sukker, fordi jeg synes det var for syrligt.
- Tomater og æg skæres i både.
- Blomkål lægges på et fad og pyntes med lidt af dressingen, æg, tomater, rejer og evt. lidt grønt - jeg brugte dild.
- Resten af dressingen serveres til - der kan evt. også serveres lidt flere rejer til hvis man synes.
Næringsindhold
Noter
Til maskeret blomkål serveres lunt og godt brød. Evt. et hjemmebagt ciabattabrød.
Vild med blomkål? Så prøv også disse:
Krydret blomkål i ovn med paprika og hvidløg

Marianne
Serverede det til julefrokost🎄
Lizzie
DET ER LÆNGE SIDEN JEG HAR LAVET DET, MEN EN HERLIG RET OG SÅ MED ET GLAS ISKOLD HVIDVIN TIL. 😁😁😁😁😁
Anne-Vibeke
Vores families favoritret🤗
Janni
Har jeg lavet mange gange..
Bente
Det laver jeg stadigvæk med hollandaise
Sauce. Mums
Kim
Ja god sommer mad , og så kold hvidvin til 👍