Opskrift på 1980er-klassikeren maskeret blomkål. Blomkålen koges og maskeres med bla. rejer, æg og dressing. God forret eller aftensmad.
Maskeret blomkål gik især sin sikre sejrsgang tilbage i 1980erne, men den er stadig en populær gæst i de danske køkkener.
Blomkålsretten kan gå som en god forret, men serveret med et stykke brød til, kan den også anvendes som en nem ret til aftensmad.
Maskeret blomkål er fantastisk sommermad, men retten kan bestemt nydes året rundt. Og så er den altså meget nem at lave.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift
Maskeret blomkål - nem opskrift med rejer og æg
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTSådan gør du
- Blomkål koges til de er møre, men stadig gerne med lidt bid i - sådan foretrækker jeg det i hvert fald. Afkøles helt.
- Æg koges hårdkogte, så de er til at skære ud.
- Creme fraiche røres sammen med lidt mayonnaise (bare lige for at runde smagen lidt), salt, friskkværnet peber og lidt karry. Jeg tilsatte også lidt sukker, fordi jeg synes det var for syrligt.
- Tomater og æg skæres i både.
- Blomkål lægges på et fad og pyntes med lidt af dressingen, æg, tomater, rejer og evt. lidt grønt - jeg brugte dild.
- Resten af dressingen serveres til - der kan evt. også serveres lidt flere rejer til hvis man synes.
Tips
Til maskeret blomkål serveres lunt og godt brød. Evt. et hjemmebagt ciabattabrød.
Se også disse opskrifter med blomkål:
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!
Kom med din kommentar her