Hasselback blomkål med bacon og estragon er en god måde at servere den sunde blomkål på. Server den som tilbehør til alt fra fisk til kød.
Hasselback blomkål er en anderledes måde at servere blomkål på end den gængse.
Her er et helt kålhoved skåret i riller lige som Hasselback kartofler. Derefter placeres en baconskive i hver rille, og der smøres med hvidløgssmør.
Et fyldigt og velsmagende tilbehør, som både kan spises til kogt torsk, oksefilet, svinekød og vegetarretter.
Opskrift på Hasselback blomkål
Ingredienser
- 1 blomkål - bladene fjernet
- 25 gram smør
- 1 solohvidløg - fint revet
- 1 håndfuld estragon - hakket
- 1 pakke bacon
- flagesalt
- ½ citron - fint revet skal herfra
- 1 håndfuld cashewnødder - groft hakket
Sådan gør du
- Tænd ovnen på varmluft 220 grader.
- Bland smør, hvidløg, fintrevet citronskal og et nip flagsalt godt sammen.
- Lav riller hele vej hen af blomkålen. Put en baconskive ned i hver rille.
- Smør hele blomkålhoved ind i hvidløgsmørret og drys med lidt hakket estragon. Sæt det ind i den forvarmet ovn i 30-35 minutter.
- Inden servering af Hasselback blomkål drysses lidt ekstra frisk estragon over sammen med de grofthakkede cashewnødder.
Tip
Estragon, som vi blandt andet kender fra bearnaisesauce, passer godt til blomkål. Men du kan sagtens drysse et andet krydderi ud over Hasselback blomkål.
Brug nøjagtigt det krydderi, du holder mest af. Har du ikke cashewnødder, kan du bruge ristede pinjekerner eller hakkede hasselnødder.
Se andre opskrifter her:
Krydret blomkål i ovn med paprika og hvidløg

Comments
No Comments