Whiskyflamberet svampesovs smager herligt til en lang række retter. Her er opskriften på en sovs med blandede svampe, som skal flamberes.
Whiskyflamberet svampesovs smager så godt, at man nærmest kan spise den med en ske uden noget andet.
Men bedst er den nu, når du serverer med en god steg som oksefilet eller oksemørbrad.
Flamberingen gør den også lidt sjov at lave, fordi det er fascinerende at se flammerne slikke op fra panden for langsomt at dø ud.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på whiskyflamberet svampesovs
Whiskyflamberet svampesovs med frisk oregano
Ingredienser
- 1 pakke svampe-mix - groft hakket
- 2 spsk smør
- 1 dl whisky
- 1 hønseboullionterning
- 1,5 tsk sukker
- Flagesalt
- Peber
- ½-1 liter fløde
- 1 håndfuld oregano - frisk
Sådan gør du
- Smelt smør i en sauterpande, svits svampene, til de har taget godt med farve og bliver lidt sprøde. Skru helt op for varmen, sluk emhætten.
- Hæld whisky i og sæt ild til, lad det brænde ud.
- Skru ned på middelvarme, hæld fløde ved og rør rundt.
- Tilføj hønsebouillon, oregano, salt, peber og sukker. Lad sovsen simre en halv time.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Sovsen kan serveres til ovnkartofler eller kogte, nye kartofler og en dejlig steg.
Du kan for eksempel servere den til en marineret helstegt oksefilet, hvor deres smage komplimenterer hinanden.
Særligt om vinteren har vi brug for mad med fylde og smag, og her er denne sovs garanti for begge.
Del dine ideer og tanker med os andre her: