Opskrift på indbagt laks, der pakkes ind i filodej. Laksen lægges med frisk spinat, og pakkerne steges helt sprøde i ovnen i 15 minutter.
Indbagt laks er virkelig lækker mad, der kan anvendes både som forret og hovedret.
Her har jeg lavet en nem opskrift, hvor små stykker laks pakkes ind i filodej sammen med lidt frisk spinat, og blot krydres med salt og peber.
Laksepakkerne skal pensles med æggehvide, og så bliver de ellers knasende sprøde efter turen i ovnen.
Opskriften er til fire personer, hvor hver person får to pakker med laks og spinat.
Opskrift på indbagt laks
Indbagt laks med spinat i filodej på 30 minutter
Ingredienser
- 8 stykker laks - firkanter på ca. 3-4 centimeter hvert led
- 4 plader filodej - 40 x 40 cm
- 2 håndfulde spinat - frisk og skyllet
- salt og friskkværnet peber
- 3 pasteuriserede æggehvider - svarende til to bægre
Sådan gør du
- Klargør laksen. Med en skarp kniv skæres skindet af, og eventuelle ben fjernes. Skær laks i firkanter, der er cirka 3-4 centimeter på hvert led. Det er en passende størrelse til indbagt laks.
- Skyl den friske spinat, og slyng den tør for vand. Nap eventuelle større stilke af. Eller køb en spinat, der allerede er skyllet og slynget.
- Læg et stykke filodej på køkkenbordet - jeg har anvendt stykker, der er 40 centimeter på hvert lad. Pensl filodejen med æggehvide.
- Læg et andet stykke over, og pensl også dette.
- Skær filodejstykket ud i fire kvadrater, der er 20 x 20 centimeter. Læg 3-4 blade spinat på midten, et stykke laks oven på, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Læg yderligere 3-4 spinatblade oven på laks.
- Fold så dejen sammen om laksen, så du får en fin pakke.
- Læg laksepakkerne på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med æggehvide.
- Bag den indbagte laks i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Indbagt laks serveres straks, eventuelt sammen med timiankartofler og en tomatsalat.
Se også mine opskrifter på:
Ovnbagt laks - opskrift med stegetid på laks i ovn
Del dine ideer og tanker med os andre her: