• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Indbagt laks med spinat i filodej på 30 minutter

Indbagt laks med spinat i filodej på 30 minutter

billederesultat for indbagt laks i filodej
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
46
SHARES
FacebookMessenger46PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. november 2023 - Udgivet: 19. oktober 2020

Opskrift på indbagt laks, der pakkes ind i filodej. Laksen lægges med frisk spinat, og pakkerne steges helt sprøde i ovnen i 15 minutter.

Indbagt laks er virkelig lækker mad, der kan anvendes både som forret og hovedret.

Her har jeg lavet en nem opskrift, hvor små stykker laks pakkes ind i filodej sammen med lidt frisk spinat, og blot krydres med salt og peber.

Laksepakkerne skal pensles med æggehvide, og så bliver de ellers knasende sprøde efter turen i ovnen.

Opskriften er til fire personer, hvor hver person får to pakker med laks og spinat.

Opskrift på indbagt laks

Opskrift

billederesultat for indbagt laks i filodej
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Indbagt laks med spinat i filodej på 30 minutter

5 fra 6 stemmer
Opskrift på indbagt laks, der pakkes ind i filodej. Laksen lægges med frisk spinat, og pakkerne steges helt sprøde i ovnen i 15 minutter.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 234
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 stk laks - firkanter på ca. 3-4 centimeter hvert led
  • 4 plader filodej - 40 x 40 cm
  • 2 håndfulde spinat - frisk og skyllet
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 pasteuriserede æggehvider - svarende til to bægre

Fremgangsmåde
 

  1. Klargør laksen. Med en skarp kniv skæres skindet af, og eventuelle ben fjernes. Skær laks i firkanter, der er cirka 3-4 centimeter på hvert led. Det er en passende størrelse til indbagt laks.
  2. Skyl den friske spinat, og slyng den tør for vand. Nap eventuelle større stilke af. Eller køb en spinat, der allerede er skyllet og slynget.
  3. Læg et stykke filodej på køkkenbordet - jeg har anvendt stykker, der er 40 centimeter på hvert lad. Pensl filodejen med æggehvide.
  4. Læg et andet stykke over, og pensl også dette.
  5. Skær filodejstykket ud i fire kvadrater, der er 20 x 20 centimeter. Læg 3-4 blade spinat på midten, et stykke laks oven på, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Læg yderligere 3-4 spinatblade oven på laks.
    Indbagt laks laves ved at lægge lidt frisk spinat på et stykke filodej, derefter et stykke laks, og til sidst lidt mere spinat oven på laksen. Foto: Guffeliguf.dk.
  6. Fold så dejen sammen om laksen, så du får en fin pakke.
  7. Læg laksepakkerne på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med æggehvide.
  8. Bag den indbagte laks i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 15 minutter.
    Så er den indbagte laks med spinat klar efter 15 minutter i ovnen. Den er meget sprød. Foto: Guffeliguf.dk.

Næringsindhold

Kalorier: 234kcalKulhydrater: 20gProtein: 20gFedt: 7gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 41mgNatrium: 845mgKalium: 516mgKostfibre: 1gSukker: 0.3gVitamin A: 1437IUVitamin C: 4mgCalcium: 30mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Indbagt laks serveres straks, eventuelt sammen med timiankartofler og en tomatsalat.

Se også mine opskrifter på:

Ovnbagt laks - opskrift med stegetid på laks i ovn

Laks med porrer og spidskål - nem mad i fad

Honningmarineret laks til grill og ovn

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required